Vladajuća većina u Skupštini grada odbila da raspravlja o pijaćoj vodi

12:08:00 28.08.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Skupština grada Novog Sada odbila je danas da na početku sednice u dnevni red uvrsti predlog opozicije da se raspravlja o kvalitetu vode za piće. Poslanici vladajuće većine su prilikom utvrđivanja dnevnog reda glasali protiv predloga da se formira Komisija za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa vodosnabdevanjem u Novom Sadu i vanredni nadzor nad mikrobiološkim ispitivanjem vode za piće.

Vladajuća većina u Skupštini grada odbila da raspravlja o pijaćoj vodi


Protiv predloga je bilo 45 odbornika, odnosno svi odbornici vladajuće koalicije, dok je za ovaj predlog bilo 29 odbornika. Nakon odbijanja predloga odbornici su aplaudirali.

Osim toga, odbijen je zahtev opozicionih odbornika za vanrednom sednicom Skupštine grada u vezi sa situacijom sa vodom, a na kojoj bi se raspravljalo o smeni gradonačelnika Milana Đurića i direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Uroša Lončara. Kako je objasnila predsednica Skupštine Dina Vučinić, zahtev nije bio pravno ispravan, a smena gradonačelnika nije bila izvodljiva jer je on bio u tehničkom mandatu.

Predsednica Skupštine he rekla i da ona i njena deca piju vodu iz vodovoda, kao i da je opozicija od pitanja vode napravila najvažniju političku temu.

– Da li ljudi koji od ovoga prave političku temu treba da odgovaraju, ja se nadam da ćemo se mi konačno naučiti da za lažno uzbunjivanje i za širenje panike kaznimo takve ljude, to je moj lični stav – rekla je Vučinić.

Dragan Miličević, odbornik Pokreta obnove Kraljevine Srbije, pred početak sednice upozorio je da je problem vode pokazao da je došlo do opšteg nepoverenja građana u institucije u Novom Sadu. Podsetio je da Pravilnihk o higijeni vode u Republici Srbiji govori jedno, a „Vodovod“ drugo, dok je Institut za javno zdravlje dokazao da mikroorganizmi nematode prisutni u pojaćoj vodi.


Izvor: NoviSad.com, Autonomija, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?