Vlast ponovo najavljuje zgradu Hitne pomoći

09:09:00 06.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad – Kako koja politička garnitura dođe na vlast, tako najavljuje gradnju zagrade za Hitnu pomoć. Kako pišu Večernje novosti, u razgovorima predstavnika gradskih i pokrajinskih vlasti predviđena je i saradnja na izgradnji objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Vlast ponovo najavljuje zgradu Hitne pomoći


Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad

Delegacije, koje su predvodili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dogovorile su nedavno da će uskoro biti formiran zajednički operativni tim koji će koordinirati zajedničko realizovanje projekata koji će biti realizovani u Novom Sadu, a među kojima je i ova zgrada.

Izgradnja zgrade Hitne pomoći, koja je planirana na Telepu poslednji put je najavljivana prošle godine, ali početak radova prvo su odložile izmene na projektu, zatim prigovori na postupak prikupljanja ponuda za izvođača radova, a posao je, na kraju, pauziran zbog preusmeravanja novca iz gradskog budžeta. U ovaj posao trebalo bi uložiti 500 miliona dinara, što bi podrazumevalo izgradnju zgrade od preko 3.000 kvadratnih metara a koja bi se nalazila između Somborskog bulevara, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca.

Sada je u planu nova zgrada koja bi bila oko 2.700 kvadratnih metara, pišu Novosti. U ZIG-u kažu da su u prizemlju predviđene noćne ambulante za decu i odrasle kao i ogranak apoteke, a na prvom spratu edukativni centar za obuku zaposlenih i potencijalni smeštaj ugroženih građana. U slučaju elementarnih nepogoda ili drugih vanrednih okolnosti, zgrada će moći da se pretvori u privremenu bolnicu za prijem i do 250 pacijenata. Na drugom spratu bi bio trijažno-distributivni centar i kancelarijski prostor, a na trećem uprava i administracija Zavoda. U suterenu bi bila garaža sa prostorijama za popravku, pranje i dezinfekciju.

Izvor: Večernje novosti

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?