Voda za piće u Novom Sadu u septembru bila ispravna

19:10:00 10.10.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Voda za piće iz javnog vodovoda, tokom septembra, bila je zdravstveno isptavna. To je utvrđeno analizom 540 uzoraka prečišćene hlorisane vode.

Voda za piće u Novom Sadu u septembru bila ispravna


Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, tokom septembra uzorkovano je 540 uzoraka vode za piće različitog obima za utvrđivanje zdravstvene ispravnosti iz javnog vodovoda na teritoriji Novog Sada, Petrovaradina, Stepanovićeva, Futoga, Kovilja, Sremskih Karlovaca, Sremske Kamenice, Starih Ledinaca, Ledinaca, Veternika, Čeneja, Bukovca, Kisača, Rumenke, Kaća i Budisave.

Analizom 540 uzoraka prečišćene hlorisane vode za piće, utvrđena je zdravstvena ispravnost (mikrobiološka i fizičko-hemijska ispravnost) 99,44 odsto (537) analiziranih uzoraka vode za piće iz javnog vodovoda na teritoriji Grada Novog Sada i naselja tokom septembra, odnosno mikrobiološka ispravnost je utvrđena u 99,63 odsto (538), a fizičko-hemijska ispravnost je utvrđena u 99,81 odsto (539) kontrolisanih uzoraka.

- S obzirom na rezultate utvrđivanja zdravstvene ispravnosti kontrolisanih uzoraka vode za piće tokom septembra, može se zaključiti da u prečišćenoj vodi za piće iz javnog vodovoda na teritoriji Grada Novog Sada i naselja ne postoji opasnost po zdravlje ljudi - kažu u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Nema podataka
°
Vlažnost: %
Pritisak: mb
Vetar: m/s,
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?