Vodosnabdevanje stabilno, uveče oscilacije u pritisku

17:07:00 15.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Vodosnabdevanje u gradu je stabilno, s tim što se u večernjim časovima osećaju oscilacije u pritisku. Portparolka JKP „Vodovod i kanalizacija“ Borislava Latinović ističe da, ukoliko se povećana potrošnja nastavi, biće prinuđeni da ponovo uvedu restrikcije.

Vodosnabdevanje stabilno, uveče oscilacije u pritisku


Ona u izjavi za Radio Novi Sad napominje da se prema vodi moramo odnositi racionalno i da svaka nenamenska potrošnja predstavlja zloupotrebu tog resursa.

- Voda iz gradskog vodovoda treba isključivo da se koristi za piće, higijenu, sanitarne potrebe i kuvanje i to bi već svi trebali da imamo uveliko na umu. Navodnjavanje zelenih površina, punjenje rezervoara i bazena, polivanje i hlađenje betona i pranje vozila su zabranjeni - rekla je Latinović.

Zbog velikih vrućina, „Vodovod“ je postavio trajne i privremene česme na najfrekventnijim mestima u gradu, kao što su Zmaj Jovina ulica 24, na Sunčanom keju kod košarkaškog terena, kod pristana, na Sunčanom keju kod Doma vojske, na Keju žrtava racije, kod spomenika „Porodica“, u Limanskom parku, kod skejt parka, kod dečijeg igrališta, na uglu Ulice Ive Andrića i Bulevara cara Lazara i kružnom toku kod Instituta za kardiovaskularne bolesti (Ulica Branislava Bukurova).


Izvor: novisad.com, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?