Vodovod najavio restrikcije u isporuci vode, ako se ne smanji njena potrošnja

08:07:00 04.07.2020, Komentara: 1

Novi Sad – JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavio je da će, ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti (zalivanje bašta, polivanje pločnika, punjenje bazena...) nastavi i narednih dana, biti primorani da uvedu restrikcije vode. Kako su istakli u saopštenju, restrikcije nisu nikom u interesu, ali ako ne prevlada razum i empatija, to ostaje kao jedina mera.

Vodovod najavio restrikcije u isporuci vode, ako se ne smanji njena potrošnja


Na apel za racionalnijom upotrebom vode bili su primorani jer je njena potrošnja poslednjih dana enormna, zbog čega Futog, Veternik i drugi rubni delovi grada ostaju bez vode. U „Vodovodu“ navode da bi prerađena voda u Fabrici vode isključivo trebalo da se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje.

- Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće - kažu u „Vodovodu“ i dodaju da su u obavezi da građane zamole da budu solidarni kako bi svi Novosađani imali dovoljno vode za piće.

Oni su podsetili da je potrošnja znatno veća od uobičajene za ovaj period godine i u tome prednjači sremska strana grada, kao i pravac Kovilj - Budisava - Kać.

- Ovoj situaciji svakako je doprineo i nagli porast temperature vazduha i migracija većeg dela Novosađana na vikendice i kuće na sremskoj strani Dunava, s obzirom na to da je mali broj sugrađana otišao na godišnji odmor zbog epidemije korona virusa. Stoga je situacija s nestancima vode, koja je trenutno prisutna u Futogu, Veterniku i pojedinim rubnim delovima novosadske vodovodne mreže, isključivo posledica nesolidarnog odnosa sugrađana međusobno - navode u saopštenju.

Vodovod kaže i da proizvode 1.350 litara vode svake sekunde, bez ikakvih tehničkih smetnji, ali da je zbog neodgovornog ponašanja, ne svih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila i stoga nemaju svi korisnici uredno vodosnabdevanje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Saška

, *.dynamic.sbb.rs

Sram da ih bude!! U letnje doba, doba Corone, kada se apeluje na pojačanu higijenu, i ličnu i prostora u kojima se boravi, oni sad prete restrikcijama??? Vrhunski bezobrazluk!! Postoje vodomeri i tačno se zna ko normalno troši vodu a ko se bahati. Kaznite već jednom prave krivce, a ne da udarite na sve nas većinu koja se odgovorno i normalno ponaša. Dosta više terora nad nama!!!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?