Vodovod: Novosadska voda ispravna za piće

17:06:00 14.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon što je beogradski „Vodovod i kanalizacija“ demantovao vest da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, oglasio je i novosadski „Vodovod“ koji ističe da je novosadska voda ispravna za piće. Kao dokaz tome na Fejsbuk stranici JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad objavljen je i kratak film kako njihovi zaposleni piju vodu iz gradskog vodovoda.

Vodovod: Novosadska voda ispravna za piće


- Obaveštavamo građane Novog Sada da je voda iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad u potpunosti bezbedna i ispravna za piće. Ne postoji kontrolisanija namirnica od vode. Pored naših laboratorija, ispravnost i kvalitet vode se svakodnevno kontroliše i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Provera kvaliteta se u laboratorijama Vodovoda vrši na svakih 45 minuta. Proverava se hemijska i mikrobiološka ispravnost. Uzorci vode se uzimaju tokom sve tri faze prerade vode, počev od vode iz samih bunara, zatim tokom faze aeracije, druge faze – filtracije, treće faze – dezinfekcije i na kraju kao krajnji prerađen proizvod koji pijemo – navedeno je u saopštenju novosadskog „Vodovoda“.

Oni ističu i da je naša voda najkvalitetnija u Vojvodini i među kvalitetnijim u Srbiji.

U „Vodovodu i kanalizaciji“ napominju da je širenje panike, nereda, te iznošenje neistinitih i neproverenih informacija krivično delo protiv javnog reda i mira za koje je predviđena novčana kazna i kazna zatvora do tri godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?