„Vodovod“ tvrdi da je voda bezbedna za piće, građani pojačano kupuju flaširanu vodu

16:08:00 26.08.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da je voda iz distributivnog sistema bezbedna za piće. Građani i dalje u većem broju kupuju flaširanu vodu, dok drugi smatraju da je nakon prokuvavanja i česmovača dobra.

„Vodovod“ tvrdi da je voda bezbedna za piće, građani pojačano kupuju flaširanu vodu


– Prema redovnim analizama, voda je mikrobiološki, fizičko-hemijski i virusološki u kontinuitetu ispravna. Zaposleni u našem preduzeću neprekidno preduzimaju sve tehničko-tehnološke i bezbednosne mere kako bi osigurali kvalitet i sigurnost vode koju distribuiramo – navodi „Vodovod“ u saopštenju.

Ovakva reakcija je usledila nakon što su građani tokom vikenda razmenjivali poruku i kačili je na društvene mreže, a u kojoj se navodi da je u vodovod „puštena hemija“ da „pobije one crviće“, uz savet da se voda ne pije narednih dana i da se poruka prosledi dalje.

– Molimo građane da ne šire dezinformacije i da se oslone na zvanične informacije koje pruža JKP „Vodovod i kanalizacija“. U slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica, pozivamo vas da nas kontaktirate direktno – navedeno je u saopštenju.

Za portal 021.rs su rekli da se ne bave „neistinitim i neproverenim navodima na društvenim mrežama, niti se bave istražnim radnjama“, a građane upućuju da ih kontaktiraju na mejl kontakt.centar@vikns.rs ili putem kol centra (0800-333-021).

„Vodovod“ tvrdi da je voda bezbedna za piće, građani pojačano kupuju flaširanu vodu


Građani sa kojima smo razgovarali podeljenog su mišljenja. Neki od njih navode da prokuvavaju vodu i da je to dovoljno „da pobije crviće“, dok drugi izričito kupuju flaširanu vodu.

Tokom vikenda je bilo gotovo nemoguće kupiti veća pakovanja vode (balone od 5-6 litara), pa čak su nedostajale i flaše od dve litre. Trgovci kažu da je prava navala počela onog dana kada se u medijima pojavila informacija da su u vodovodu nematode. Za tri dana prodali sus ve zalihe, pa ni iz magacina nisu mogli da dobiju veće količine flaširane vode.

Danas je situacija malo bolja, roba je stigla, ali su i dalje dostupne manje količine flaširane vode nego što je to bilo do sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?