Vojska poziva na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

14:05:00 10.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - U toku je javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije, podseća Centar Ministarstva odbrane Novi Sad.

Vojska poziva na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Na konkurs se mogu prijaviti državljani Srbije starosti od 19 do 30 godina, protiv kojih se ne vodi krivični postupak, nisu pravnosnažno osuđivani za krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, nisu osuđivani na kaznu zatvora dužu od šest meseci koji su zdravstveno sposobni za vojnu službu.

Nakon potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu ili Leskovcu. Služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika, a detaljne informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?