„Vojvodinašume“ pomažu u saniranju posledica julskog nevremena jer gradska preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta

16:09:00 26.09.2023, Komentara: 1

Novi Sad – Novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da u kratkom vremenskom periodu saniraju posledice nevremena koje je našu zemlju zadesilo u julu, pa će im u tom poslu pomoći ekipe Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade. Kako je navedeno, vojvođanska vlada je preuzerila sredstva za taj posao ovom preduzeću.

„Vojvodinašume“ pomažu u saniranju posledica julskog nevremena jer gradska preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta


- Specijalizovane ekipe Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ pomoći će gradskim komunalnim službama u otklanjanju štete nastale u jakom olujnom nevremenu koje je zahvatilo našu zemlju u julu, za šta će iz pokrajinskog budžeta biti usmereno 22,1 milion dinara za uklanjanje polomljenih stabala sa javnih površina na teritoriji Novog Sada. Pokrajinska vlada zadužila je JP „Vojvodinašume“ da pomogne gradskim komunalnim službama u otklanjanju posledica nevremena budući da raspolaže potrebnom mehanizacijom i radnicima koji su već na terenu – navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, biće angažovano sedam građevinskih mašina, tri hidraulične dizalice sa korpom, kao i 23 radnika, koji će u narednih 30 radnih dana asistirati gradskim komunalnim službama na seči i uklanjanju polomljenih stabala.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Bio nekad Srbin

Da nisu malo zakasnili? Jedno dva meseca... Velika većina stabala je već uklonjena, ostalo je svega desetak stabala.
Ovo je čisto pranje para!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 998.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?