Vojvođanski simfoničari oduševili putnike brzog voza „Soko“ svojim nastupom

16:06:00 21.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Povodom Svetskog dana muzike 21. juna, „Srbija voz“ i Vojvođanski simfonijski orkestar priredili su danas putnicima brzog voza „Soko“ na relaciji Novi Sad-Beograd-Novi Sad mini koncert klasične i filmske muzike.

Vojvođanski simfoničari oduševili putnike brzog voza „Soko“ svojim nastupom

Sastav od 12 muzičara uživo je tokom putovanja izveo nekoliko popularnih kompozicija i omogućio putnicima da uživaju u prepoznatljivim delima klasične muzike tokom polučasovnog putovanja između dva grada.

Direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra Roman Bugar rekao je da je Svetski dan muzike inače praznik kada muzičari izlaze iz koncertnih dvorana u javni prostor i sviraju sve žanrove muzike, a ideja o koncertu u brzom vozu potekla je iz „Srbija voza“, a simfoničari su je rado prihvatili.

Vojvođanski simfoničari oduševili putnike brzog voza „Soko“ svojim nastupom

Foto: Printscreen Instagram vojvodjanskisimfonijski


- Odabrali smo bisere klasične muzike, na repertoaru su tango iz filma „Miris žene“, „O sole mio“ i „Oda radosti“. Veoma se brzo stiže od Novog Sada do Beograda, za svega 36 minuta, mi smo oduševljeni tom činjenicom, tako da nismo ni stigli da odsvriramo ceo repertoar, a već smo došli u Beograd - rekao je Bugar i dodao da su putnici fenomenelno reagovali na ovo iznenađenje tokom putovanja i njihov nastup.

- Svi su izvadili mobilne telefone, uključili su se „lajv“ i stvarno su bili oduševljeni. Dobili smo ogroman aplauz, a to je ono što nam je falilo prethodne dve godine zbog koronavirusa, aplauz i reakcija publike - istakao je Bugar.

Deo ovog mini koncerta može se videti na Instagramu Vojvođanskih simfoničara ili OVDE

Direktor „Srbija voza“ Ivan Bulajić je naglasio da se to preduzeće trudi da svojim putnicima nudi nešto više od očekivanja i najavio da će sasvim izvesno nastaviti da priređuju putnicima slična iznenađenja.

Inače, Svetski dan muzike, 21. jun, počeo je da se obeležava 1982. godine u Francuskoj, a zatim je prihvaćen kao međunarodni praznik i danas se proslavlja u više od 120 zemalja.



Izvor: Tanjug, RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?