Voša dobila novu upravu, Srbijagas sponzor

17:10:00 26.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Fudbalski klub Vojvodina dobio je novu upravu – četvrtu u poslednje četiri godine. Za novog predsednika FK Vojvodina izabran je Dušan Vlaović, bivši dugogodišnji član Upravnog odbora kluba i direktor preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres“, a ujedno i dosadašnji član Komisije koja je rukovodila klubom u prethodnih mesec i po dana. U upravi kluba je i Dušan Bajatović, generalni direktor JP „Srbijagas“, novog sponzora Voše.

Voša dobila novu upravu, Srbijagas sponzor


U obraćanju članovima Skupštine, Vlaović je istakao da je situacija u kojoj se klub nalazi dosta teška, ali ne i bezizlazna, navedeno je na sajtu FK Vojvodina. Vlaović je rekao i da su Grad Novi Sad i JP „Srbijagas“ omogućili sredstva za tekuće troškove i nesmetano funkcionisanje kluba u narednom periodu, s tim da će, od dodatnih prihoda koji se očekuju (transferi, jačanje sponzorkog pula...), nova uprava raditi i na saniranju zaostalog duga.

- Razgovarali smo sa privrednicima, uključila se i država da pomogne. Vojvodina je brend, cilj je da bude ravnopravna sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Svi transferi će biti jasni i javni, od danas nema više „vezanih“ ugovora. To je bio uslov da država uđe u priču. Omogućićemo da klub redovno izmiruje svoje tekuće troškove, odnosno redovnu isplatu zarada svih igrača i zaposlenih, a konačno ćemo, posle mnogo vremena, angažovati jednu stranu revizorsku kuću da utvrdi tačan dug kluba i sa tim podacima ćemo izaći u javnost. Po mom mišljenju, Vojvodina spada među tri najveća fudbalska brenda u našoj zemlji i zato je dobro da je za svoje dalje funkcionisanje dobila podršku kako Vlade Republike Srbije, tako i Vlade Vojvodine i Grada Novog Sada - rekao je Bajatović.

Novi direktor kluba je Darko Jevtić (RK Vojvodina), dok će njegov zamenik biti Aleksandar Dunđerski. U klupskoj upravi nalaze se još Nenad Rončević (bivši potpredsednik FK Vojvodina), Ljubomir Apro (advokat i bivši član uprave FK Vojvodina), Milan Đurić (član Gradskog veća za upravu i propise), Milan Đukić (predsednik rukometnog kluba Vojvodina), Milan Đukić (advokat), Branko Ćurčić, Nikola Vasiljević i Tomislav Knežević.

Vojvodina je trenutno četvrta u Superligi Srbije sa 27 bodova uz 14 utakmica, zaostaje jedan bod iza Voždovca, dok ima tri manje od Partizana, a sedam od lidera Zvezde, koji imaju po utakmicu zaostatka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?