Vozač u GSP povređen posle pucanja sedišta, drugi vozio s kišobranom

19:07:00 25.07.2018, Komentara: 2

Novi Sad - Vozač u JGSP „Novi Sad“ Branislav Radaković povređen je u nedelju, 22. jula kad mu je tokom vožnje puklo sedište na kojem je sedeo.

Vozač u GSP povređen posle pucanja sedišta, drugi vozio s kišobranom


Incident se dogodio na liniji broj 13, dok je autobus još uvek bio u pokretu. Kako kaže, oslonac je izgubio u trenutku vožnje, nakon čega je pao, udario glavom o šipku koja se nalazi iza vozačevih leđa, ali je autobus ipak uspeo da zauzda i vožnju odveze do kraja. Radaković je za 021 ispričao da je imao sreće što je držao pravac i što nije skretao na raskrsnici na kojoj ima dosta pešaka i biciklista.

Tako povređen je vozio sve do okretnice na Detelinari, gde je čekao da dođe drugo vozilo kojim je trebalo da nastavi smenu. Međutim, od bolova i mučnine, tvrdi, nije mogao više da radi pa je pozvao Hitnu pomoć. Primljen je u Urgentni centar gde je utvrđeno da je imao potres mozga, kao i da su mu naprsla dva pršljena.

U GSP potvrđuju za 021 da je došlo do povrede vozača na radnom mestu zbog napuknuća sedišta, koje je, kako kažu, zamenjeno pre godinu dana.

- Od 13. aprila ove godine kupljeno je 40 novih sedišta na javnoj nabavci i menjaju se u starijim vozilima. Slučaj povrede ovakvog tipa nismo imali prethodnih godina. Istovremeno, radimo na obnavljanju starog voznog parka. Svakom radniku bude pružena pomoć, što je regulisano i aktima preduzeća – rekli su u GSP.

Pre nekoliko nedelja, na društvenim mrežama se pojavila fotografija vozača koji na liniji 55 vozi sa kišobranom u ruci, jer je krov vozila prokišnjavao. Vozač je jednom rukom pridržavao volan i upravljao autobusom. U GSP kažu da je problem na krovu autobusa rešen već narednog jutra.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

NSdjanka

Ove godine se nisam vozala autobusima jer nemam posao pa nemam ni gde da se vozim, ali predhodnih godina sam se vozala po pola sata u jednom pravcu do posla, i nazad, i bilo mi je fascinantno to što se zimi u autobusima, duplim, smrzavaš, jer ne uključuju grejanje, čak sam nosila Milkino ćebe da ogrnem noge, a leti kad je vrelo napolju, busevi još dodatno greju i čini ti se da si u rerni i ako uspeš da sedneš, držiš stopala u vazduhu jer ti je vrelo na podu. naši autobusi su meni za "Verovali ili ne"


Zoran

Pa kako je autobus prošao tehnički pregled?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?