Vozovi od petka ne saobraćaju između Novog Sada i Beograda

13:01:00 30.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Vozovi između Beograda i Novog Sada neće saobraćati od 1. februara zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca. Moguće je da će prekid saobraćaja trajati godinu dana.

Vozovi od petka ne saobraćaju između Novog Sada i Beograda


Kako je saopšteno iz preduzeća „Srbija voz“, na delu pruge Beograd – Novi Sad – Subotica biće izmenjen režim vožnje i vozovi će saobraćati samo od Novog Sada do Subotice i obrnuto.

Zbog izmene saobraćaja, biće promena i u redu vožnje međunarodnih vozova. Naime, međunarodni voz koji je po redu vožnje iz Beograda polazio za Budimpeštu u 11.13 časova, dok radovi ne budu završeni, polaziće iz Novog Sada u 11 časova, uz presedanje u Kelebiji u 14.46 časova. Voz koji je iz Budimpešte za Beograd polazio u 7.57 časova, kretaće u 11.57 časova, a u Kelebiji će se za Novi Sad presedati u 15.41 časova.

Dok radovi ne budu gotovi, ukida se polazak međunarodnog voza za Beč i pojedini polasci za Budimpeštu. Međunarodni voz koji je iz Beograda za Budimpeštu polazio u 11:13 časova, polaziće iz Novog Sada u 11 časova, uz presedanje na Kelebiji u 14:46 časova. Voz koji je iz Budimpešte za Beograd polazio u 7:57 časova, a na Kelebiji će se za Novi Sad presedati u 15:41 časova. Polasci iz Beograda za Budimpeštu u 21:15 i u 22:15 časova se ukidaju.

Radove na pruzi izvodi ruska kompanija "RŽD Internešenel", a u planu je i izvođenje niza radova na ovoj deonici koji uključuju uklanjanje svih podzemnih i nadzemnih instalacija koje stvaraju prepreke za izgradnju, zatim gradnja objekata koje štite novu prugu od plavljenja Dunava, i dr.

Planirano je da se za vreme obustave saobraćaja završi rekonstrukcija koloseka na deonici od Stare Pazove do Inđije i od Inđije do Beške, ali i da se obnovi stanica u Sremskim Karlovcima, kao i svi objekti unutar njenih granica.

Pošto se planira prekid železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada, to znači da vozovi bar godinu dana neće ići preko novog Žeželjevog mosta, nakon što je 7. aprila prošle godine preko njega uspostavljen redovan železnički saobraćaj.

Više informacija možete dobiti i na Fejsbuk stranici „Srbija voza“.


Izvor: Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?