Vozovi preko novog mosta od aprila

11:02:00 25.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Na gradilištu novog mosta preko Dunava u Novom Sadu u toku je postavljanje železničke infrastrukture, a ukoliko se radovi budu odvijali predviđenom dinamikom, vozovi bi preko drumsko-železničkog mosta trebalo da krenu krajem marta ili početkom aprila, kako se i najavljivalo poslednjim procenama.

Vozovi preko novog mosta od aprila

foto: gradnja.rs (arhiva)

Tu informaciju potvrdio je za „Dnevnik“ i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern, navodeći da radnici nastavljaju izgradnju železničke infrastrukture i šinskog prilaza novom mostu, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima.

- Zahvaljujući novim tehnologijama, uspeli smo da završimo i one radove koje do pre nekoliko godina ne bismo mogli raditi zimi - naglasio je Kern. - Mnogo posla je završeno pre roka, pa će železnički, a zatim i drumski saobraćaj, krenuti uskoro. Čim se završi izgradnja pruge preko mosta i krene železnički saobraćaj, počinjemo izgradnju pristupnih saobraćajnica, da bi u maju i drumski saobraćaj bio preusmeren na novi most. Posle toga, sledi još samo demontaža starog mosta - naveo je Kern.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?