Vrtić u Orahovoj ulici na jesen počinje sa radom

12:06:00 05.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Radovi na izgradnji vrtića u Orahovoj ulici na Klisi su u završnoj fazi. Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić izjavio je da će po završetku radova uslediti opremanje i da očekuju da vrtić, koji može da primi oko 250 dece, počne sa radom u septembru.

Vrtić u Orahovoj ulici na jesen počinje sa radom

foto: Grad Novi Sad

Direktorka PU „Radosno detinjstvo“ Marijana Popov je istakla da tako Predškolska ustanova dobija 73. vrtić, te da se njegovom izgradnjom biti rešava problem liste čekanja dece sa Klise.

Vrić će imati tri nivoa i biće ukupne površine 2.620 kvadrata, a za izgradnju i za uređenje dvorišta uloženo je preko 395 miliona dinara.

Prilikom obilaska završnih radova na vrtiću u Orahovoj ulici Đurić je naveo da je u gradski obrazovni sistem ove godine uloženo više od 6,2 milijarde dinara, što je skoro četvrtina ukupnog budžeta Grada.

- Naš prioritet je izgradnja vrtića i obezbeđivanje novih kapaciteta za prijem dece kako bismo liste čekanja sveli na minimum. Ove godine je u planu izgradnja još tri moderna objekta na Veterniku, Adicama i Sajlovu, prvi u državi počeli smo da finansiramo boravak dece u privatnim vrtićima gde upisujemo oko 3.400 dece, a boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ je potpuno besplatan – istakao je on.

Osim izgradnje vrtića, grad radi na infrastrukturnom opremanju Orahove ulice i severnog dela Ulice Rade Smiljanova. U te radove i u izgradnju vrtića uloženo je oko pola milijarde dinara.

U okviru infrastrukturnog opremanja ulica, Uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Orahovoj ulici i severnom delu Ulice Rade Smiljanova. Radovi podrazumevaju izgradnju saobraćajnice sa proširenjem na pet metara, u ukupnoj dužini od 390 metara, kao i rekonstrukciju postojećih kolskih ulaza. Radi unapređenja bezbednosti pešaka, projektom su obuhvaćeni pešački prelazi, i platforme za umirenje saobraćaja. Ovaj projekat podrazumeva i izgradnju novih pešačkih staza i 26 parking mesta, vodeći računa o zelenim površinama i očuvanju postojećih stabala gde god je moguće.

Osim saobraćajne infrastrukture, radi se i na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže kao i na izgradnji atmosferske kanalizacije, a biće postavljena i 23 stuba javnog osvetljenja sa LED izvorima svetla. U te radove investirano je blizu 100 miliona dinara i planirano je da budu završeni u novembru ove godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?