Vrtići će uskoro biti spremni za prijem dece

19:04:00 23.04.2020, Komentara: 2

Novi Sad – Vrtići u Novom Sadu mogli bi početi sa radom već početkom maja, a nakon toga i druge gradske službe i preduzeća. To bi bila posledica popuštanja mera za suzbijanje virusa Covid-19.

Vrtići će uskoro biti spremni za prijem dece


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zato apeluje na Novosađane da poštuju mere koje su još uvek na snazi. On je naveo da postoji bojazan da se sve što je dobro do sada urađeno ugrozi jer, kako je kazao, „nije gotovo dok imamo i jednog čoveka obolelog i ne možemo da kažemo da se epidemija okončala“.

- Imamo dobar trend i molim Novosađane da izdrže još malo. Moramo sve ovo prihvatiti kao realnost da bi smo se vratili u normalan život. Da možemo da pričamo o infrastrukturi, o budžetu i rebalansu, kako da rešavamo probleme građana. Juče je, primera radi, bio neverovatan broj ljudi na ulici. Neki su preskakali postavljene ograde, kidali trake. Ali nije poenta u tome da policija privodi građane i kažnjava ih. Zato molim sve sugrađane da izdrže, nije ostalo puno dana da se vratimo u normalu. Ostaje pitanje koliko će to sve biti kao pre korone, verovatno neće, ali je važno da se vratimo u normalu i normalnom ekonomskom poslovanju. Potrudićemo se da Novi Sad održi visok obim javnih investicija jer to utiče direktno na ekonomiju grada - naveo je gradonačelnik, a preneo 021.rs.

Vučević je rekao i da je Štab za vanredne situacije naložio Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ i privatnim vrtićima da budu spremni za prijem dece, a naknadno će biti odlučeno u kom obimu i kada će se to tačno desiti. Prema njegovim rečima, „Radosno detinjstvo“ će anketirati roditelje da li im treba čuvanje dece, jer je procena da će ove ustanove početi da rade pre škola.

On je istakao da su sve kulturne ustanove, sem Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, počele da rade, ali da još uvek nema većih okupljanja ili održavanja pozorišnih predstava.

Vučević kaže da za sada nema konačne odluke oko toga da li će festival Exit biti održan ili odložen i da to zavisi od epidemiloške situacije u Novom Sadu i Srbiji, ali i u regionu i Evropi. On je dodao da će se prilikom donošenja odluke rukovoditi prvenstveno interesom zaštite javnog zdravlja građana i da će morati da bude racionalan, a ne emotivan i da je tako razumeo stav pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića koji je naveo da za sada nema epidemioloških uslova za održavanje festivala. Takođe je naveo i da je neizvesno šta će biti sa Evropskom prestonicom kulture 2021. godine jer je potpuno nepoznato šta će dešavati narednih meseci.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Lisicica

, *.dynamic.sbb.rs

Exitovci inace uveravaju masu da ce se festival odrzati...i reklamiraju line-up. Znaju nesto sto mi ne znamo? Ili je ovo bas kraj krajeva...


Dragan

DOSTA JE BILO LAZI I PREVARE NA LEGALAN NACIN! A EXIT TREBA UKINUTI SA TVRDJAVE! UNISTAVANJE KULTURNOG DOBRA! NEKA IM NAMESTE NEGDE U ATARU, NA NJIVI, IMA TOLIKO PTAZNE ZEMLJE!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?