Vrtići i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom

18:02:00 19.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ počeće u ponedeljak, 24. februara sa radom. Vrtići u gradu i prigradskim naseljima počeće sa radom nakon što su pokrajinski organi doneli odluku o privremenom zatvaranju škola i vrtića zbog proglašene epidemije gripa. Bilo je najavljeno da školske i predškolske ustanove neće raditi od 12. do 21. februara.

Vrtići i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom


U Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje kažu za 021 da, za sada, nema razloga da se menja odluka o obustavi. Takođe, prim. dr Svetlana Ilić sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrđuje da se očekuje polazak u školu od ponedeljka.

- Kako bi obezbedili dovoljan broj obroka, molimo roditelje da prijave dolazak svoje dece za ponedeljak, najkasnije do 10 časova u petak. Početak rada će biti objavljen i na vratima svih vrtića - saopštillo je „Radosno detinjstvo“.

Svim zdravstvenim ustanovama za stacionarno lečenje u Vojvodini i dalje se preporučuje da primenjuju zabranu ili ograničenje poseta pacijentima, a do pada vrednosti stope incidencije oboljenja sličnih gripu ispod srednjeg praga intenziteta.

Prošlonedeljni podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine, objavljeni juče, pokazuju da je grip manje aktivan, odnosno da se registruje srednji prag intenziteta aktivnosti virusa u Vojvodini. Virus je u proteklih nedelju dana bio iznad epidemijskog praga samo na teritoriji Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.


Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?