Vruća matematika narednih dana na PMF-u

08:08:00 17.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Narednih dana, PMF će ugostiti učesnike dve matematičke konferencije „Young set theory workshop i Settop 2022.“. Reč je o konferencijama koje su posvećene mladim skup-teoretičarima i svake godine se održavaju na drugom mestu u Evropi, a ove godine je Novi Sad domaćin mladim naučnicima.

Vruća matematika narednih dana na PMF-u

Foto: PMF


„Young Set Theory Workshop 2022“ (YSTW) je radionica, koja počinje danas i trajaće do subote, a na kojoj iskusni naučnici imaju četiri puta po sat vremena da prestave neku temu koja može biti interesantna doktorandima i postdoktorandima u daljem istraživanju. Pored toga, pozvano je i petoro mlađih istaknutih postdoktoranada da izlože svoja istraživanja.

„Novi Sad Conference in Set Theory and General Topology 2022“ (SETTOP) je tradicionalna konferencija iz skup-teoretske topologije koju PMF organizuje od 2012. godine. Počinje u ponedeljak, 22. avgusta i trajaće do četvrtka, 25. avgusta, a u pitanju je konferencija klasičnog tipa gde učesnici, koji dolaze iz 16 zemalja, od Meksika na zapadu do Tajlanda na istoku, prezentuju svoje najnovije radove.

Detaljnije o ovim matematičkim konferencijama možete saznati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?