Vučević: Jučerašnji dan bio najgori, registrovano više od 300 inficiranih

20:11:00 14.11.2020, Komentara: 1

Novi Sad – U Novom Sadu je juče registrovano više od 300 inficiranih i to je najgori dan, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević: Jučerašnji dan bio najgori, registrovano više od 300 inficiranih


- Juče je bio najgori dan, u Novom Sadu je registrovano preko 300 inficiranih. Kontrolišemo sprovođenje propisanih mera, ali poenta nije u kažnjavanju, već u tome da razumemo da samo od nas zavisi kako će se dalje razvijati situacija - naglasio je gradonačelnik Vučević prilikom obilaska Doma za stare u Futogu.

Danas je potvrđеno prisustvo virusa COVID – 19 kod 341 korisnika i 209 zaposlеnih u ustanovama socijalnе zaštitе i Domovima za smеštaj odraslih i starih.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, inficiranih ima u Domu za decu i omladinu Veternik i Dnеvnom boravku u Novom Sadu Doma za dеcu i omladinu omеtеnu u razvoju , Centru za socijalni rad u Novom Sadu, u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici i Gerontološkom centru u Novom Sadu, RJ Dom Liman, RJ Dom Novo naselje i RJ Dom Futog.



Zaštita gerontoloških centara najvažnija za očuvanje zdravstvenog sistema



Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je posetio danas, zajedno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević, Dom Gerontološkog centra ''Novi Sad'' u Futogu. Gradonačelnik se zahvalio resornom ministarstvu na podršci koju pruža radu Gerontološkog centra i čestitao zaposlenima u toj ustanovi na zlatnoj medalji za zasluge koju su dobili od predsednika Republike Srbije.

Vučević: Jučerašnji dan bio najgori, registrovano više od 300 inficiranih


-Grad je investirao preko 90 miliona dinara u poslednje četiri godine u Gerontološki centar, a za 2021. u budžetu je za Centar planirano 110 miliona dinara kako bi stariji sugrađani dobili najbolju socijalnu zaštitu. Prodrška se ogleda u finansiranju brojnih programa i rada Klubova penzionera kojih ima 19 u Novom Sadu, s tim da se radi i na izgradnji novih objekata. Čestitam svim zaposlenima na požrtvovanosti u delatnosti socijalne i zdravstvene brige za starije. Ponosni smo na penzionere koji su pokazali da su najdisciplinovaniji deo stanovništva kada je reč o pridržavanju preventivnih mera u borbi protiv zaraze koronavirusom – rekao je Vučević.

Ministarka je istakla da je tokom 2020. godine Gerontološkom centru u Novom Sadu je raspodeljeno oko 80 miliona dinara, a novac je uložen u namenska adaptiranja, medicinsku opremu i sve drugo što je bilo potrebno.

Kisić Tepavčević je ocenila je da su Gerontološki centri uvek važni za državu, a posebno sada kada je društvo suočeno sa ozbiljnom epidemijom.

- Sve naše aktivnosti stavljamo u službu suzbijanja daljeg širenja virusa. Znamo da osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici imaju veću šansu da kod njih bolest izazove komplikacije. Iskustva zdravstveno razvijenih zemalja su pokazala da propusti u zaštiti Gerontoloških cenatra dovode do narušavanja celokupnih zdravstvenih sistema - navela je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i dodala da je u 62 ustanove u sistemu socijalne zaštite kod nas registrovan virus kod bar jednog korisnika ili zaposlenog, međutim, dodala je da je reč o sporadičnim slučajevima.

- Na vreme se reagovalo i sprečeno je širenje. To je suština u suočavanju sa epidemijom, a najvažnije je poštovanje propisanih preventivnih mera Kriznog štaba - istakla je Kisić Tepavčević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Luna

, *.xdsl.raiffeisen.net

Na ovaj broj stanovnika to je nista, sta glumi sarajka koja prva ne postuje nista kao kauboj se ponasa, trece ona je posle toga snimka nula za nas koji smo videli njezino bahacenje,molim


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?