Vučević: Ulica i most sa Đoletovim imenom u skladu sa željama porodice Balašević

13:02:00 22.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, povodom sve učestalijih komentara da bi Đorđe Balašević trebalo da dobije ulicu ili da bi jedan most trebalo nazvati po njemu, da je sve što je do sada rađeno bilo u skladu sa željama porodice i poručio da će sve i ubuduće biti rađeno takođe u saglasju sa porodicom Balašević.

Vučević: Ulica i most sa Đoletovim imenom u skladu sa željama porodice Balašević


- Najvažnije je da poštujemo intimu porodice i razumemo da su oni na najvećem gubitku. Sve nas je pogodila bura emocija, svi smo slušali i odrastali uz te Đoletove pesme, smejali se njegovim vicevima, čitali njegove knjige. Moramo poštovati porodicu Balašević i njihove želje, a sve što je do sada organizovano, organizovno je u skladu sa željama porodice Balašević. Razgovaraćemo o tome, Đorđe Balašević zaslužuje reprezentativno mesto u gradu Novom Sadu - istakao je gradonačelnik Novog Sada gostujući na RTS-u.

Vučević je rekao je da će građani i večeras u Novom Sadu imati mogućnost da se oproste od najvećeg kantautora na ovim prostorima Đorđa Balaševića na manifestaciji "Noć kada je Đole preplivao Dunav".

Kako je rekao, Grad Novi Sad će logistički pomoći manifestaciju, koja će početi u 19 časova, ali je apelovao na sve građane na strogo poštovanje svih protivepidemioloških mera ne zaboravljajući sve opasnosti koje koronavirus nosi.

- Razgovarao sam sa porodicom Balašević, oni smatraju da je prihvatljivo sve što je spontano. Grad će logistički pomoći organizaciju, biće prilika da napravimo lep oproštaj Đoletu - naveo je Vučević za RTS, dodajući kako će i sâm biti prisutan.



Privremena izmena trase linija 11A i 11B zbog skupa u čast Balaševiću


Zbog održavanja skupa u čast Đorđa Balaševića, autobusi na linijama broj 11A i 11B, danas od 18 do 21. 30 časova, privremeno će saobraćati po izmenjenoj trasi.

Linija 11A (Železnička stanica - KCV - Liman - Železnička stanica): Postojećom trasom iz Stražilovske ulice nastavljaju Ulicom Žarka Zrenjanina, skreću desno na Bulevar Mihajla Pupina, zatim desno Trgom Neznanog junaka do Keja žrtava racija i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Linija 11B (Železnička stanica - Liman - KCV - Železnička stanica): Postojećom trasom sa Beogradskog keja skreću desno na Trg Neznanog junaka, pa desno na Bulevar Mihajla Pupina, zatim levo u Ulicu Žarka Zrenjanina do Stražilovske ulice i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.


Autobusi na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?