Vučević: Većina građana poštuje propise

13:04:00 11.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je Novi Sad na listi gradova u kojima se, zbog neodgovornih pojedinaca, najviše kršila zabrana okupljanja. On je gostujući na RTV konstatovao da je većina građana i dalje poštovala propise.

Vučević: Većina građana poštuje propise


Vučević je zadovoljan trenutnim stanjem na Novosadskom sajmu i ističe da bi mnogi bolesnici voleli da su trenutno tamo, jer bi to bio znak da su lakši slučajevi.

- Dva puta dnevno profesionalci održavaju higijenu na Sajmu, svima želim dobro zdravlje i da se što pre vrate kući. Trudili smo se da tamo budu što bolji uslovi, niko nije rekao da je to kao hotel, ali to je imalo svrhu. Ako bude bilo potrebe, Spens i još tri sportske hale mogu biti pretvorene u privremene bolnice, ali to je kao krajnja nužda - dodao je.

Gradonačelnik je kazao i da je od 33.000 paketa do juče penzionerima podeljeno 15.985, a da se akcija nastavlja i dalje. Prema njegovimr ečima, volonteri dnevno pakuju i distribuiraju oko dve ili tri hiljade paketa.

- Zahvaljujući donatorima, krajem aprila imaćemo još jednu akciju podele paketa pomoći korisnicima socijalnih primanja, veliki je odziv novosadskih kompanija da pomognu. Veliko hvala i aktivnim fudbalerima, koji nisu hteli da se eksponiraju, hvala i Eparhiji Bačkoj, raznim verskim organizacijama i pojedincima - rekao je Vučević.

Istakao je i da je Grad kupio 4.000 dezobarijera za zgrade - otirače koji služe kao dezinfekciono sredstvo ispred ulaza u zgradu, a kako bi stanari dezinfikovali obuću.

Prema rečima gradonačelnika, pripremljen je i „Paket plus“, mere pomoći novosadskim privrednicima i zakupcima poslovnog prostora i javnih površina.

- Svi zakupci u Novom Sadu, oko 5.000 njh, kao i 700 povremenih zakupaca, svima ćemo pomoći. Precizno smo definisali paket mera, jasniji paušalni iznos, svi znaju sad kakva prava imaju, postoje tri vrste popusta i može i na rate da se izmire dugovanja. To je konkretan vid podrške, ovo se odnosi i na Spens i na Poslovni prostor - rekao je Vučević i naglasio da će Novi Sad imati oko milijardu i po dinara manje prihoda od zakupaca za dva meseca.

On je najavio mogućnost dolaska dve investicije u Novi Sad.

- Dolaze takvi brendovi i firme da bi to bila revolucija za grad. To nije još 100 odsto sigurno, ali smo veoma blizu konačnog dogovora. Čekamo svi da pobedimo nevidljivog neprijatelja i da se vratimo u borbu za radna mesta i ekonomiju, da pričamo o novim mostovima i bulevarima i novim autobusima, a da bismo to uradili, moramo ostati disciplinovani do kraja - zaključio je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?