Vučić: Vanredno stanje biće ukinuto na Đurđevdan

09:05:00 04.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vanredno stanje biti ukinuto 6. maja, na Đurđevdan, tako da od četvrtka, 7. maja, više nećemo imati policijski čas. Međutim, kada se i ukine vanredno stanje, i dalje ostaje proglašena epidemija, a samim tim i određene vanredne mere na snazi, istakao je epidemiolog Predrag Kon.

Vučić: Vanredno stanje biće ukinuto na Đurđevdan


Odluka o ukidanju vanrednog stanja u sredu će se naći pred poslanicima Narodne skupšte, a u četvrtak bi trebala da stupiti na snagu.

Predsednik je izjavio da su ispunjeni uslovi za ukidanje vanrednog stanja koje su postavili epidemiolozi - da Srbija sedam dana zaredom ima broj pozitivnih na korona virus ispod pet odsto testiranih i da se smanjuje broj ljudi na respiratorima.

On je izjavio gostujući na TV Pink da je koronavirus kao i u svim zemljama izazvao ozbiljne ekonomske posledice i ponovio da će Srbija po privrednim rezultatima biti najbolja u Evropi i naglasio da ne želi da kasni u odnosu na druge zemlje sa ekonomskim oporavkom.


Kon: Vanredne mere ostaju


Epidemiolog Predrag Kon, koji je sa predsednikom gostovao u istoj emisiji, rekao je da kad se i ukine vanredno stanje, ostaje i dalje proglašena epidemija od posebnog značaja, kao i da ostaje proglašena pandemija od SZO koja podrazumeva i vanredne mere.

- Biće izbegavanje kontakata, zabrana javnog okupljanja, zabrana rada škola... to će ostati. Nama ostaje mogućnost da i dalje imamo vanredne mere - rekao je Kon i pojasnio da se ukidanjem vanrednog stanja ukida policijski čas i angažman Vojske.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?