Vulgarni crteži na interaktivnom izlogu TONS-a

13:10:00 28.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dva muška polna organa i natpis "volim k..." nepoznata osoba ostavila je protekle noći na interaktivnom izlogu Turističke organizacije Novog Sada na uglu ulica Jevrejske i Šafarikove ulice.

Vulgarni crteži na interaktivnom izlogu TONS-a

Ovaj ekran služi da građani i turisti sami traže nove aktuelnosti i događaje u gradu ili da pročitaju kakvu zanimljivost iz novosadske istorije, pa su i Novosađani i zaposleni u TONS-u jutros bili šokirani.

U Turističkoj organizaciji su odmah uklonili vulgaran sadržaj, a sada na ekranu vrte promotivne filmove Novog Sada dok ne poboljšaju sistem zaštite.

- Došlo je do pada napona i ekran se resetovao, te je pala zaštita. To je neko iskoristio i nacrtao u programu "paint" ovu tinejdžersku šalu i nakon toga sačuvao je kao pozadinu ekrana. Zamenio nam je i sve šifre na kompjuteru ali smo sve to odmah ujutro sanirali – kažu iz IT sektora Turističke organizacije.

Oni pretpostavljaju da je "kreativac" verovatno išao kući iz noćnog provoda, kada je poželeo da testira svoje kompjuterske sposobnosti. Ipak, iz TONS-a kažu da im je ovaj neprijatan događaj pomogao, jer je interaktivni ekran još u fazi testiranja pa će im dobro doći da shvate na šta još treba da obrate pažnju.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?