Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

13:05:00 28.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Ministarstvo rada zatražiće od pokrajinskog sekretarijata smenu direktora Doma u Veterniku, Zorana Arbutine, zbog požara u kome je nastradao jedan štićenik.

Vulin traži smenu direktora Doma u Veternikufoto: domveternik.org.rs

To je izjavio Aleksandar Vulin i rekao da će njegov resor smenu zatražiti na osnovu dobijenog zapisnika i izveštaja o tragediji. Kazao je da su nadležne inspekcijske službe predale odgovarajući izveštaj i napomenuo da su dva vaspitača suspendovana.

"Njihova suspenzija trajaće dok se ne završi disciplinski postupak, nakon čega će biti odgovarajući izveštaji koje radi MUP. Tužilaštvo će odlučiti da li postoje elementi krivične odgovornosti i da li će se goniti za još nešto", rekao je Vulin.

Napomenuo je da su inspekcije ustanovile nepravilnosti, koje su dovele do tragedije, i da je Ministarstvo upozorilo na njih, ali da je dom u pokrajinskoj nadležnosti.

Podsetimo, S. T. (22) iz Subotice, štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku stradao je u četvrtak u požaru koji je izbio oko 14.30 sati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?