"Winter Fest" dva meseca na Trgu slobode

10:11:00 21.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Ove godine će prvi put biti održan Novosadski Zimski festival (Winter Fest), i to od 1. decembra ove do 3. februara sledeće godine, čime će Novi Sad dobiti pravi Christmas Market kakav imaju evropske metropole.

"Winter Fest" dva meseca na Trgu slobode

Svakog dana, tokom dvomesečnog festivala, dečji horovi će od 18 sati nastupati na "raspevanoj jelki", a od 19 do 22 sata novosadski bendovi i di-džejevi će zabavljati Novosađane i turiste, koji će ujedno moći da vide i izložbe fotografija novosadskih fotografa i fotoreportera.

Prvi put posle 50 godina Novi Sad će u centru grada imati fijakeristu i fijaker, koji će pešačkom zonom provozati sve one koji to budu želeli, a biće organizovana i prodaja karakterističnih vojvođanski kulinarskih specijaliteta, kuvanog vina, punča, kobasica, pereca... i to u posebno dizajniranim drvenim kućicama.

Robert Čoban predsednik "Color press grupe", koja je uz Kompaniju "Ninamedia" organizator te manifestacije, kazao je da su imali cilj da Novom Sadu, po prvi put u njegovoj istoriji, daju "Christmas Market" kakav postoji u većem delu Evrope.

"Nećemo kopirati nešto što smo videli u Beču, Cirihu ili Pragu, već ćemo raditi sa novosadskim osobenostima, sa posebnim akcentom na to da je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu, pa ćemo imati promociju novosadskih muzeja, pozorišta, galerija i drugih institucija kulture koje će svakodnevno Novosađanima i gostima Novog Sada prezentovati neke od svojih aktivnosti i otkrivati neko svoje skriveno blago", rekao je Čoban Tanjugu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?