„Wolf invest“: Odroni su mali, sve je sanirano i bezbedno

17:08:00 11.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Firma „Wolf invest“, investitor na gradnji objekta pored upravne zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“, koja je juče evakuisana zbog urušavanja dela zida, saopštila je danas da su odroni bili mali, da je sada sve sanirano i bezbedno.

„Wolf invest“: Odroni su mali, sve je sanirano i bezbedno


Kako je u saopštenju naveo direktor „Wolf investa“ Željko Pudar, za radove koje izvode postoji građevinska dozvola i sva potrebna dokumentacija, a same grube građevinske radove izvodi firma „Big point gradnja“ za koju kaže da je firma sa višedecenijskim iskustvom. Pudar ističe da se trenutno radi na zaštiti susednih objekata, koji su jako stari.

S obzirom na to da su susedni objekti jako stari, prvo su ojačani njihovi zidovi postavljanjem armaturne mreže i cementnog maltera, a juče je izrađena kampada - produžetak temelja susednih objekata do nivoa iskopa objekta koji se gradi, navedeno je u saopštenju. Kampade se, kaže Pudar, rade po projektovanoj šemi iz više delova širine do jednog metra.

- Jedan od susednih objekata je i stara zgrada JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad, ispod koje je već urađena polovina potrebnih kompada. U toju jučerašnjeg dana izbodili su se radi na još jednoj i prilikom iskopa, pošto je tlo od peska, došlo je do vrlo malog odrona koji je bio ograničen već urađenim kampadama. Kao i uvek, radi se planski po utvrđenoj šemi tako da nije došlo do urušavanja statike, kao ni do štete na objektu JKP „Vodovod i kanalizacija“, što se može proveriti uporedbom sadašnjeg stanja sa stanjem koje je evidentirao sudski veštak pre početka svih radova. Iz visoke predostrožnosti, radnici gradilišta zamolili su zaposlene JKP „Vodovod i kanalizacija“, sa kojim Wolf invest ima najbolju moguću saradnju, da za svaki slučaj napuste objekat dok se rad na navedenoj kampadi ne završi - navodi direktor „Wolf investa“.

Dodaje da su se zaposleni najverovatnije uplašili i stoga pozvali policiju, medije i građevinsku inspekciju, koja „nije imala primedbe na radove“.

Pudar kaže da je još juče završena i kampada na kojoj se radilo, te da je „praktično sve sanirano“, te da je zgrada „Vodovoda“ bezbedna za dalje korišćenje, te da ona „stoji na svom mestu bez ijednog oštećenja nastalog zbog radova na objektu u Masarikovoj ulici 13-15.

Iz „Wolf investa“ medijima je prosleđen i dopis građevinske inspekcije, koji su potpisali glavni građevinski inspektor Slavica Lazov i šef odseka – građevinski inspektor Marina Kurbatfinski. U dopisu stoji da je zabranjeno korišćenje uličnog objekta JKP „Vodovod i kanalizacija“ dok se ne obezbedi i izvrši kontrolni inspekcijski nadzor.

Pregledom objekta „Vodovoda“, inspektori nisu utvrdili postojanje oštećenja na zidovima unutar objekta.

- U 15.45 časova u toku je obezbeđenje iskopane kampade na kojoj se desilo odronjavanje dela zemlje ispod susednog objekta, u dužini od cca 1,30m i dubini od cca 0,50m. Postavljena je armatura i betoniranje će se izvršiti nakon dolaska miksera sa betonom. Dubina kampada se rade u skladu sa projektnom dokumentacijom – naveli su inspektori i zaključili da je događaj u medijima izuzetno preuveličan i da naslovi ne odgovaraju stanju na terenu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
25°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?