Yandex Go aplikacija za naručivanje taksija stigla u Novi Sad

17:08:00 03.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U Novom Sadu počeo je sa radom Yandex Go, servis i aplikacija za taksi prevoz. Kako je saopšteno, zahvaljujući ovoj inovaciji, Novosađani će biti na samo nekoliko klikova do naručivanja taksi vozila, a vozači će na jednostavan i efikasan način moći da ostvare što više vožnji.

Yandex Go aplikacija za naručivanje taksija stigla u Novi Sad

foto: Yandex Go

Yandex Go aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje i može se besplatno skinuti u prodavnicama App Store i Google Play, a dostupna je na srpskom, engleskom, francuskom i drugim jezicima.

- Za naručivanje taksija nije obavezno upisivanje adrese, već je dovoljno pokrenuti aplikaciju i ona će uz pomoć GPS-a odrediti gde se korisnik nalazi i usmeriti automobil prema njemu, uz prikazivanje cene, sa kontaktom taksiste i opisom vozila. Moderna tehnologija i algoritmi aplikacije uzimaju u obzir udaljenost i gužve u saobraćaju i pronalaze vozača koji će najbrže stići do korisnika – navedeno je u saopštenju.

Benefiti korišćenja ove aplikacije su brojni kako za taksi vozače, tako i za korisnike, ističu u Yandexu. Na primer, ako se taksista vozi ka centru Novog Sada, aplikacija će mu ponuditi nekoliko putnika koje su na njegovoj putanji kretanja. Sa druge strane, pre nego što završi svoju vožnju, aplikacija će mu ponuditi sledećeg klijenta koji se nalazi u blizini. Kada vozač završi svoj radni dan i krene prema kući, sistem će registrovati potencijalne putnike na tom putu i tako mu omogućiti da se ne vraća „praznih kola“ već da i ostvari još jednu zaradu.

Yandex Go aplikacija pri raspodeli vožnji, između ostalih stavki, uzima u obzir i rejting vozača koji je zasnovan na ocenama koje daju korisnici, i na osnovu statistike realizovanih vožnji. Vozači sa visokim rejtingom imaće prioritet u dobijanju vožnji i razne druge benefite, navode u ovom servisu.

Prednost koju putnici imaju pri korišćenju ove aplikacije ogleda se u transparentno izraženoj ceni, ali i ponudi najbolje putanje koja će putniku omogućiti najbrži put uz ekonomičnu potrošnju.

Zahvaljujući najmodernijim mapama koje je ova aplikacija razvila, putnici u svakom momentu mogu da prate kretanje vozila. Ukoliko se desi da je putnik zaboravio stvari u autu ili želi da postavi neko pitanje, na raspolaganju mu je korisnička podrška i čet u okviru aplikacije. Korisnički servis za podršku je dostupan svaki dan 00-24.

Yandex Go servis trenutno posluje u 16 država širom sveta uključujući i Srbiju u kojoj je ova aplikacija dostpuna od 2018. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?