Za 14 dana kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu

09:04:00 06.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, koja će biti izgrađena za četiri meseca, biće postavljen u roku od 14 dana.

Za 14 dana kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će kovid bolnica u Novom Sadu biti izgrađena na isti način kao bolnice u Batajnici i Kruševcu, kao i da će biti nešto veća od kruševačke bolnice.

- Rešavamo sad papirologiju, bolnica će imati 600 novih ležajeva, od toga 200 intenzivne nege i izgradićemo je za četiri meseca - kazao je Vučić za Pink.

Kovid bolnica u Novom Sadu gradiće se najverovatnije na Mišeluku, a nakon pandemije moguće je da bude u funkciji Gradske bolnice.

Gradonačelnik Miloš Vučević je za 021 objasnio da će bolnica biti izgrađena nedaleko od potkovice na petlji Mišeluk, koja je uglavnom poznata kao mesto na kom se okupljaju ljubitelji motora i automobila. Zemljište je od tog mesta udaljeno oko 120 metara u pravcu Petrovaradina.

Urbanisti su, kako se 021.rs uverio, u planovima naveli da bi ta lokacija bila najpogodnija za gerontološki centar, tako da, ukoliko se izgradi bolnica, biće slične namene.



Izvor: Tanjug, RTV,021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?