Za 20 članova Gradske izborne komisije naručeno kafe za 40.000 šoljica

09:03:00 25.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Meso, tunjevina, makarone, 211 kilograma kafe, 5.000 litara vode, 1.200 litara soka... sadržaj je javne nabavke koju je raspisala Gradska izborna komisija.

Za 20 članova Gradske izborne komisije naručeno kafe za 40.000 šoljica

Članova Gradske izborne komisije ima 20, ali tokom izbora planiraju da o trošku gradskog budžeta popiju i do 40.000 šoljica kafe. Do ove brojke dođe se jednostavnom računicom - ako se od 100 grama kafe skuva 20 šoljica, svaki član GIK moći će da popije po 2.000 kafa. Kako će, prema dokumentaciji, ugovor o nabavci biti sklopljen svega desetak dana pred same izbore, sledi da će članovi piti po 200 kafa dnevno.

Da je reč o prevelikoj količini naručene hrane i pića smatra i član GIK iz prošlog saziva.

- Znam kako je kad predsednik komisije pozove u tri ujutru, i to se dešava, a kada se ostane duže, iznose se i kafa i jelo, ali ovo je zaista previše. Na prošlim izborima smo dobijalu kafu, vodu, sokove i sendviče, ali se ne sećam da je bilo kuvanih jela, a sada je naručeno meso za kuvanje - kaže on i dodaje da je bilo slučajeva da se kafa nosila kući, ali ne u prevelikoj meri.

Članovi GIK neće ostati ni žedni, jer će biti kupljeno nešto više od 5.000 litara mineralne gazirane i negazirane vode, dok će nabaviti i 1.200 litara voćnog soka. Da bi pregurali dugu izbornu noć, biće kupljena i salata za sendviče, sirevi, margarin, ali i goveđe meso za gulaš, kao i već spremne pljeskavice. Naručena je i tunjevina, pomfrit, testo za makarone, pa je izvesno da će članovi nešto moći i da prezalogaje kašikom.

"Pazili na troškove!"

Slobodan Milošević, predsednik Gradske izborne komisije, kaže da su pazili na troškove i da je odluku o javno nabavci donela cela komisija.

- Ali ne bih sada da ulazim šta sve ona sadrži. Troškovi komisije će biti ili isti kao na prošlim izborima ili ćemo proći jefitnije, jer treba paziti na budžet - kaže Milošević.

Izvor: Blic

Ilustracija: @joefoodie / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?