Za automobil "niže klase" "Vodovod" troši skoro 12.500 evra

19:07:00 11.07.2015, Komentara: 1

Novi Sad - JKP „Vodovod i kanalizacija“ će potrošiti skoro 400.000 dinara na pranje stolica i zavesa, održavanje kožnih fotelja i poliranje podova.

Izmene programa poslovanja preduzeća usvojio je gradski parlament na poslednjoj sednici i njime je, između ostalog, predviđen izdatak za dubinska pranja i poliranja.

Novi plan preduzeća predviđa i kupovinu dva automobila "niže klase" koja će se koristiti za unutrašnju kontrolu, a koštaće tri miliona dinara. To znači da automobil niže klase „Vodovod“ plaća skoro 12.500 evra, dok se najjeftiniji modeli novih automobila mogu kupiti i za trećinu manje novca.

Za automobil "niže klase" "Vodovod" troši skoro 12.500 evraFoto: RTV

Iz „Vodovoda“ kažu da je plan napravljen prema potrebama firme, a na osnovu analize cena usluga na tržištu, te da će samo mali deo novca otići na kožne fotelje, dok je čišćenje podova najskuplje.

- Predviđeno je da se čiste površine i nameštaj u celom preduzeću, odnosno u poslovnim zgradama u Ulici Raškoj BB, Masarikovoj, kao i na lokalitetu Fabrike vode u Jirečekovoj ulici - objašnjavaju u „Vodovodu“.

U Novom Sadu većina firmi koja se bavi čišćenjem komad kožnog nameštaja može da očisti i zaštiti za 600 dinara, a od drugog materijala za 200 dinara, što znači da bi sa 400.000 dinara „Vodovod“ mogao da opere 600 kožnih fotelja, čak 2.000 stolica napravljenih od drugih materijala, ili očisti i ispolira 3.000 kvadratnih metara podova.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

dada

, *.dynamic.isp.telekom.rs

zbog njihovog sve veceg trosenja radnicima kradu i od toplog obroka.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?