Za bezbednost dece Grad reagovao tek nakon protesta roditelja

17:09:00 21.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Nakon što je više od 50 roditelja sa Sajlova i Detelinare protestovalo jutros ispred Osnovne škole "Dositej Obradović" na Detelinari, jer put do škole nema saobraćajnu signalizaciju, a njihova deca nisu bezbedna, Grad je odlučio da već sutra reši taj problem.

Za bezbednost dece Grad reagovao tek nakon protesta roditeljaFoto: 021.rs

Vladimir Jelić, član Gradskog veća za obrazovanje i Nemanja Vukčević, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, održali su danas sastanak, tako da će radnici JKP „Put“ sutra izaći na teren i postaviti neophodnu saobraćajnu signalizaciju koja će upozoravati vozače na pešački prelaz preko kojeg osnovci s Detelinare i Sajlova redovno prelaze na putu ka školi.

- Budući da je reč o putu regionalnog karaktera, Grad nije imao mogućnost da postavi semafor i ležećeg policajca, ali dok se ovaj problem ne reši u saradnji sa „Putevima Srbije“ pobrinućemo se da prelaz bude propisno obeležen, jer bezbednost dece mora da bude na prvom mestu – rekao je Nemanja Vukčević, i dodao da će Gradska uprava za saobraćaj u Saobraćajnoj policiji tražiti strožu kontrolu ovog pešačkog prelaza.

Vladimir Jelić je kazao da će u narednom periodu biti analizirani svi prelazi u blizini škola i da će saobraćajna signalizacija biti postavljena na svim lokacijama gde ne postoji ili nije adekvatna.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Milena

, *.zzskgns.rs

Bitno da je to put od regionalnog karaktera, a što nam deca nisu bezbedna to nikoga ne zanima. Dok se nešto desi onda Grad reaguje, a mi smo roditelji upozoravali i bila je obaveštena i policija i škola i sve je ostalo videćemo rešiće se tako to kod nas ide. Semafor nikoga ne ugrožava, a deci bi pomoglo da pređu ulicu bezbedno.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?