Za celodnevno uživanje na Štrandu potrebno 500 dinara

10:06:00 05.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Poslednji radni dan u sedmici i predstojeći vikend idealni su za odlazak na Štrand. Meteorolozi najavlju temperature od oko 30 stepeni, pa nema razloga ne uživati kraj reke.

Ali, i za to je potreban novac. Za potpuno celodnevno uživanje na Štrandu, za dve osobe potrebno je oko 1000 dinara. Cena ulaznice je, kažu sugrađani, najmanji problem. Jednodnevna karta košta svega 50, dok sezonska ulaznica košta 1.045 dinara. Učenici, studenti i penzioneri plaćaju je 800 dinara i 300 dinara za izradu karte.

Za celodnevno uživanje na Štrandu potrebno 500 dinara
Foto: Blic (Nenad Mihajlović)

Ipak, sve ostalo je skuplje nego u gradu. Iako najprodavanije, malo pivo u većini lokala košta oko 200 dinara, ono u limenci je 220, za limunadu je potrebno izdvojiti 150 dinara, a koka-kola i gusti sokovi koštaju po 160.

Snežana Vasilić, konobarica u jednom od kafića na Štrandu, kaže da se po vrućini ova pića najviše i prodaju.

- Pre podne građani dosta naručuju kafe. Kod nas espreso košta 110 dinara. Uveče se najviše piju piva, a devojke često naručuju belo vino. Ono košta do 300 dinara. Žestina slabije ide i za oko 100 dinara je jeftinija od vina - kaže Snežana.

Sandra i Lazar su par koji svaki dan posle posla, oko 17 sati dolazi na Štrand, a vikendom na plaži provedu ceo dan. Tada potroše oko 1000 dinara, ali kažu da se ničega ne odriču.

- Prvo se sunčamo i pijemo kafe, posle ogladnimo, pa jedemo nešto. Kada upekne sunce sklonimo se pod suncobran nekog kafića, pa tamo uz limunade osvežimo. Ako nam se jede nešto slatko i to kupimo. Vikend u noćnim klubovima menjamo za vikend na Štrandu - jednoglasni su Sandra i Lazar.

Sugrađani će jedino za sladoled i kokice potrošiti isto novca kao u gradu, ali i za cene hrane kažu da su prihvatljive. Mekike su 100 dinara, kuvani kukuruz 120, palačinke 130, mala pljeskavica 200, a belo meso 250 dinara.

Štrandaroši koji su unajmili kabine, retko na plaži kupuju hranu. Olivera Krstić svaki dan dolazi sa unucima, a ručak nosi od kuće.

- Ujutru se dobro najedemo, a na plažu ponesemo sendviče, ili salatu i hleb, dosta voća, a često i slatku pitu. Ovde smo da uživamo u suncu i Dunavu, i to nam je dovoljno. Deca ponekad požele sladoled, ali su cene prihvatljive - zaključuje Olivera.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 992.9 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?