Za četiri dana u Novom Sadu 150 novozaraženih; Vučević: Za sada nema potrebe za vanrednom situacijom

13:07:00 04.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Novom Sadu, kao i na teritoriji cele Vojvodine, tokom ove nedelje (od 30. juna do 3. jula), beleži se dalji porast broja obolelih od COVID 19 infekcije, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. U tom periodu je u Vojvodini registrovano novih 276 slučajeva od čega je 150 u Novom Sadu. Dnevno se u pokrajini registruje između 40 i 80 slučajeva, od čega najviše u Novom Sadu - 20 do 30.

Za četiri dana u Novom Sadu 150 novozaraženih; Vučević: Za sada nema potrebe za vanrednom situacijom


- Iako je uočljivo pogoršanje epidemiološke situacije, ona je i dalje pod kontrolom. Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 3. jula u Novom Sadu je registrovano 540 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, dok je u istom periodu u AP Vojvodini registrovano ukupno 1.658 slučajeva - navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

- Situacija u vezi sa korona virusom u Vojvodini je nestabilna, ali pod kontrolom, a u pokrajini Novi Sad prednjači po broju obolelih i zabrinjava to što je potencijalno ozbiljno žarište Vrbas gde je trenutno 25 pacijenata hospitalizovano - izjavio je danas pokrajinski sekeratar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je za Pink rekao da je trenutno u Kliničkom centru Vojvodine 108 pacijenta smeštenih u dve zgrade, da se pripremaju još dve zgrade za eventualno veći broj obolelih, da je u bolnici u Pančevu 94 pacijenta, dok ostale bolnice na teritoriji Vojvodine nemaju neki veći priliv obolelih.


Vučević: Ako bude potrebe, uvešćemo sankcije za nenošenje maski


Gradonačelnik Novog Sada ističe da je situacija u našem gradu nestabilna, ali pod kontrolom u smislu praćenja i adekvatnog pružanja zdravstvene pomoći i nege svima kojima je potrebna. Gostujući na RTV-u, Vučević je rekao da u ovom trenutku nema potrebe za proglašavanjem vanredne situacije u Novom Sadu što ne znači da tako neće biti u narednih sedam do deset dana.

- Sve od nas zavisi, od toga koliko smo disciplinovani. Ako bude potrebe, sprovodićemo i sankcije za nepoštovanje mera nošenja maski. Otvorili smo dodatnu kovid ambulantu u Veterniku, Novo naselje će kompletno biti pretvoreno u dve kovid ambulante, a deo redovnih pregleda će premestiti u privremeni objekat Doma zdravlja na Limanu 4 – kazao je gradonačelnik.

Kada je u pitanju održavanje Egzita, Sterijinog pozorja i drugih manifestacija koje su planirane tokom leta, gradonačelnik kaže da će se sve odluke donositi u skladu sa epidemiološkom situacijom.

- Pre svega će se voditi računa o zdravlju građana. Ako budemo mogli sve da organizujemo na bezbedan način da sačuvamo ekonomiju mi ćemo to organizovati. Ako ne, nećemo - kazao je Vučević.

Inače, korona je ušla u gradske i pokrajinske institucije vlasti. Juče je objavljeno da su dva člana Pokrajinske vlade pozitivna na koronavirus, a zaraženih ima i među zaposlenima. Koronavirus potvrđen je i kod dvoje zaposlenih u pokrajinskom parlamentu. Takođe, četiri osobe su zaražene koronavirusom u Upravi Novog Sada i Gradskoj kući.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?