Za dve nedelje 30 novih dečjih igrališta

09:04:00 20.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novih 30 dečjih igrališta u 24 novosadske mesne zajednice biće izgrađeno u naredne dve nedelje, rekao je Milan Balać, izvršni direktor "Zavoda za izgradnju grada".

Za dve nedelje 30 novih dečjih igrališta

Igrališta će, prema obećanjima, sadržati ukupno 150 različitih i za decu interesantnih sprava, a koje će biti bezbedne i svi rekviziti kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima, atestirani i funkcionalno prilagođeni najmlađima.

Skoro potpuno završena igrališta nalaze se kod vrtića "Radosnica" u Adicama, u Kružnoj ulici na Telepu, kod vrtića "Spomenak", OŠ "Nikola Tesla" i u ulicama Veljka Petrovića, Lenke Dunđerski, Banatskoj, Ticanovoj i kod škole na Klisi.

Za gradnju 30 dečjih igrališta izdvojeno je oko devet miliona dinara. Kako su igrališta često na meti vandala, a klackalice, ljuljaške i druge sprave za decu polomljene, iz ZIG apeluju na građane da vode računa o dečjim igralištima kako ona ne bi bila uništavana, jer njihovim uništavanjem ugrožava se i bezbednost najmlađih Novosađana.

Ilustracija: Antonio Thomás Koenigkam Oliveira / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?