Za listove na jezicima nacionalnih manjina 264,8 miliona dinara

18:02:00 01.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 264,8 miliona dinara izdvojeno je iz pokrajinskog budžeta za finansiranje devet izdavačkih kuća, koje na jezicima nacionalnih manjina izdaju ukupno 22 lista.

Za listove na jezicima nacionalnih manjina 264,8 miliona dinara

Ugovori o finansiranju potpisani su sa izdavačkim kućama "Mađar So", "Het Nap", "Hlas ljudu", "Libertatea", "Ruske slovo", "Bunjevačke novine", "Hrvatska riječ", "Ridne slovo" i "Makedonska videlina".

Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, rekao je da izdvojeni novac predstavlja veliki deo budžeta tog sekreterijata.

"Veoma je važno da se obezbedi stabilno i održivo izlaženje vaših listova, a samim tim i informisanje pripadnika vaših nacionalnih zajednica i to je naše trajno opredeljenje," rekao je Štatkić.

Osim finansiranja listova čiji osnivači su nacionalni saveti nacionalnih manjina, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama će ove godine, u okviru konkursnog sufinansiranja, sa ukupno 6,2 miliona dinara podržati i medije na manjinskim jezicima koji su u privatnom vlasništvu ili su im osnivači nevladine organizacije.

Ilustracija: Jon S / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?