Za mesec dana prodaja stanova za bezbednjake na Jugovićevu

17:10:00 15.10.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Prodaja prvih 548 stanova za bezbednjake u Novom Sadu po ceni od 500 evra po kvadratu počeće za mesec dana.

Za mesec dana prodaja stanova za bezbednjake na Jugovićevu


U javnom oglasu koji je dalo preduzeće SPV „Dunav“, osnovano radi gradnje stanova na Novom naselju, severno od Bulevara vojvode Stepe, navedeno je da će pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, MUP-a i Bezbednosno informativne agencije moći da se prijave za kupovinu stanova od 12. novembra u podne do 14. novembra u podne, preko sajta www.ssb-srbija.com.

Zaposleni u ovim bezbednosnim službama će moći da kupe neki od stanova u objektima A, B i V, u kojima ima 115 jednosobnih, 268 jednoiposobnih i dvosobnih, 141 dvoiposobni i trosobni i 24 troiposobna stana, površine od 37 do 80 kvadrata. Stanove će vojnici, policajci i bezbednjaci kupovati ili sopstvenim sredstvima ili na kredit, odmah se plaća 10 odsto vrednosti, a ostatak novca oni koji plaćaju u kešu moraju da plate u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora, dok oni koji uzimaju kredit za to imaju rok od 120 dana.

Osim izuzetno povoljne cene kvadrata, 500 evra/m², za bezbednjake je Poštanska štedionica obezbedila i povoljne kredite. Naime, za kredit od 30.000 evra, što je dovoljno za većinu stanova iz ponude, na 30 godina, mesečna rata bi bila nešto manja od 100 evra.

Izgradnja ovih stanova počela je krajem avgusta. U ovom delu Novog naselja planirano je da se sagradi i sportski kompleks sa atletskim stadionom i atletskom dvoranom, osnovna škola, vrtić, kao i niz stambenih blokova, tako da će tu biti ukupno 1.972 stana za bezbednjake, a moguće i druge državne službenike.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

NV

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ovakvu mogućnost kupovine stana treba omoguciti i zdravstvenim radnicima,ako zelimo da ostanu u Srbiji!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?