Za neodgovorno odlaganje šuta i kabastog materijala kazna do 150.000 dinara

19:11:00 18.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Zbog neodgovornog odlaganja šuta i kabastog materijala pored kontejnera, u proteklih nekoliko meseci ispisano je 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga.

Za neodgovorno odlaganje šuta i kabastog materijala kazna do 150.000 dinara


Iz JKP „Čistoća“ apeluju na građane da ih prilikom renoviranja stana ili zamene nameštaja obaveste, kako bi za tu priliku dostavili poseban kontejner.

- Različiti su načini kako građani mogu da otpreme otpad na gradsku deponiju. To mogu da urade u sopstvenoj režiji gde je prijem potpuno besplatan, a isto tako mogu da iznajme kontejner od našeg preduzeća na 24 sata. Cena takve usluge iznosi 2.300 dinara, a podrazumeva dovoz kontejnera i odnošenje otpada na gradsku deponiju - rekla je za RTV Danijela Jankov iz JKP „Čistoća“.

Za ostavljanje šuta i kabastog materijala pored kontejnera predviđene su visoke novčane kazne. Visina kazni za neodgovorno odlaganje otpada varira od 25 do 150 hiljada dinara kada se nedvosmisleno utvrdi da je načinjen prekršaj.

- Pošto smo uočili tu pojavu, napravili smo u toku dana dva termina zajedničkih ekipa. Sa nama ide i radnik „Čistoće“ i komunalni milicionar i komunalni inspektor. Obilazimo grad i gde god uočimo tu pojavu odmah izdajemo nalog da se to ukloni i procesuiramo - napomenuo je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić.

U proteklom periodu nadležne službe obišle su oko 3.200 lokacija na prostoru grada gde je nepravilno odložen otpad. Tom prilikom napisano je 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?