Za porodice sa troje i više dece umanjenje komunalnih troškova dok traje školovanje

08:11:00 23.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad će i u narednoj godini nastaviti sa praksom da se porodicama sa troje i više dece umanje računi za određene komunalne usluge.

Za porodice sa troje i više dece umanjenje komunalnih troškova dok traje školovanje


Predlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece u 2020. godini, usvojen je na sednici Saveta za komunalne delatnosti. Predlogom je propisano da će smanjenje troškova trajati do završetka školovanja dece, a najduže do njihove 26. godine života, ukoliko redovno izmiruju mesečne račune. Ova odluka je istovetna prethodnim i navodi da se umanjuju naknade za usluge „Novosadske toplane“, „Vodovoda i kanalizacije“ i „Čistoće“, koje se naplaćuju preko računa „Informatike“.

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30 odsto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40 odsto za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50 odsto za porodice sa devetoro i više dece.

Pravo da ostvare popust imaju porodice sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života, čiji članovi imaju prijavlјeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raselјena lica sa Kosova i Metohije, na adresi stana za koji traže umanjenje, i ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

Pošto se ova odluka donese na sednici u sredu, 27. novembra i nakon što se objavi u Službenom listu, primena će početi od januara. Porodice će do 25. januara morati da podnesu zahteve Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu u Pisarnicu Gradske uprave za opšte poslove. Ovaj zahtev će kao i svi pređašnji biti objavaljen na sajtu lokalne uprave novisad.rs, kada odluka stupi na snagu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1012.6 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Čet 3° - 17° Malo i umereno oblačno
Pet 8° - 18° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?