Za praznike više od 100 izvođača na četiri bine, ali i peticija da se odustane od proslave

17:12:00 13.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Irie FM, Zemlja gruva, Drum’n’zez, Simfonijski orkestar NS2021 sa Sergejem Trifunovićem, novosadski Big Bend sa Bojanom Stamenov, duvački orkestar Bobana Markovića i mnogi drugi, nastupaće, osim Zdravka Čolica, na četiri lokacije tokom četiri praznična dana u Novom Sadu.

Za praznike više od 100 izvođača na četiri bine, ali i peticija da se odustane od proslave

Trg slobode, Trg republike, Studio M i Dunavski park, lokacije su na kojima će biti koncerti kako Nove godine koja se dočekuje i slavi prema Gregorijanskom kalendaru, tako i one prema Julijanskom, a iz Gradske kuće najavljuju da će biti više do 100 izvođača, od kojih je 60 simfoničara, a biće zastupljeni zvuci džeza, popa, roka, muzike za decu, filmske, elektronske i klasične muzike.

Gradonačelnik Miloš Vučević tvrdi da ove koncerte neće plaćati Novosađani, već da će lokalna samouprava angažovati samo redarsku službu, koja će brinuti o bezbednosti, i obezbediti zauzeće javne površine, a izvođače i propratne troškove će platiti sponzori, ali nije rekao koji, niti koliko će sve to koštati.

- Svi izvođači i propratni troškovi će biti plaćeni putem sponzora i pokrovitelja, a u pitanju su velike kompanije koje će se reklamirati u toku noći dočeka. Taj pristup smo imali i prošle i pretprošle godine, i veoma sam zahvalan svim kompanijama koje su pomogle Novom Sadu da organizuje ovaj doček – kazao je Vučević.

"Neću proslavu, hoću da pomognem"

Ujedno, neformalna grupa građana "Novosadska patrola" pokrenula je peticiju kojom gradskim vlastima poručuju da odustanu od organizovanja proslave Nove godine na Trgu slobode i novac preusmere u humanitarne svrhe.

Peticija pod nazivom "Neću proslavu, hoću da pomognem" dostupna je za potpisivanje ovde, a ideja je nastala nakon što je predsednik opštine Požega odustao od slavlja i novac koji bi bio potrošen na gradskom trgu usmerio na popravku bolničkog skenera.

"Umesto šunda i kiča koji krase svaku novogodišnju proslavu i program za istu, koji intelektualno zadovoljava samo mali broj Novosađana, predlažmo da novac bude preusmeren na neki humani čin kojim ćemo pomoći nekom malom sugrađaninu koji će posle pomoći moći da proslavlja puno 'novih godina'", predlog je "Novosadske patrole".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?