Za pripremu za prijemni plaćaju i do 250 evra

19:02:00 16.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Do prijemnih ispita za upis na fakultete ostalo je malo više od četiri meseca. Za temeljnu pripremu na privatnim časovima potrebno je izdvojiti celu platu. Pripremna nastava na fakultetima je besplatna, ili košta od 10.000, koliko je na Fakultetu sporta, do čak 30.000 dinara, koliko je na Medicinskom fakultetu.

Za pripremu za prijemni plaćaju i do 250 evra

Privatni časovi iz matematike, srpskog i engleskog po dvočasu koštaju od 850 do 1.200 dinara. Hemija i biologija su malo skuplje, najmanje 1.000 dinara, koliko koštaju i časovi fizike.

Na Poljoprivrednom fakultetu moguća je besplatna priprema iz biologije, matematike, hemije i ekonomike, koja se održava 12. i 19. marta, 2. i 9. aprila i 11. juna, a zbirke zadataka za prijemni, već sada kandidati mogu kupiti na fakultetu po ceni od 300 dinara.

Priprema iz matematike i hemije besplatna je i na Tehnološkom fakultetu i održava se od aprila do juna, ali i na Prirodno-matematičkom fakultetu gde je iz matematike počela 30. januara, i zaintersovani se i dalje mogu priključiti, a iz hemije počinje 20. februara i iz oba predmeta održava se subotom.

Na Fakultetu tehničkih nauka pripremna nastava iz matematike košta 12.500 dinara i obuhvata 40 časova. To su kursevi koji se održavaju vikendom, dok maturanti idu u školu, a kada se raspuste organizuje se intenzivni kurs u istom trajanju, ali se održava svaki dan.

Cena priprema za Fakultet sporta verovatno će, kao i ranijih godina, biti 10.000 dinara. Prijave su krajem maja, a pripreme se održavaju u junu, ali na ovom fakultetu savetuju kandidate da pre toga samostalno počnu da se pripremaju, da rade na kondiciji i snazi, da trče, voze bicikl, plivaju, rade zgibove i sklekove.

Priprema nema ili se još ne zna da li će ih biti na Pravnom, Filozofskom, Akademiji umetnosti, Ekonomskom, Pedagoškom u Somboru, Tehničkom u Zrenjaninu, Građevinskom u Subotici, ali studienti sve potrebne informacije mogu dobiti pozivanjem studentskih službi, redovnim praćenjem sajtova ili zvaničnih Fejsbuk stranica fakulteta.

Izvor: Oradio.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?