Za projekat novog mosta preko Dunava izdvojeno 24,6 miliona dinara

14:01:00 16.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Za izradu generalnog plana s prethodnom studijom opravdanosti novog mosta preko Dunava, u nastavku Bulevara Evrope, biće izdvojeno 24,6 miliona dinara, s PDV-om.

Za projekat novog mosta preko Dunava izdvojeno 24,6 miliona dinara


Naime, na taj iznos je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dodelila ugovor beogradskoj kompaniji „DB inženjering“, koja će posao obaviti zajedno sa „MHM Projektom“ iz Novog Sada, beogradskim preduzećem „Geom“, te „Gradis biroom za projektovanje“ i „Ponting inženjerskim biroom“ iz Maribora.

Ove kompanije imaju rok od 140 dana da isporuče tehničku dokumentaciju za most koji se u planovima razvoja Novog Sada pominje još od šezdesetih godina prošlog veka.

Generalni projekat trebalo bi da načelno odredi budući izgled mosta, koji će spojiti Novi Sad i Sremsku Kamenicu.

Plan generalne regulacije priobalja na levoj obali Dunava u Novom Sadu, čija je izrada u toku, predviđa i nove saobraćajnice koje će povezati Ribarsko ostrvo i Kameničku adu, a na tom području direktan pristup novom mostu planiran je samo za bicikliste i pešake.

Do sada je most u urbanističkim planovima bio nalik Mostu slobode, ali je UGZI u konkursnoj dokumentaciji tražio od projektanta da budući objekat ne liči ni na jedan postojeći most u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1006.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?