Za samo jedan dan 65 novozaraženih u Novom Sadu

13:07:00 10.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u poslednja 24 časa, u Vojvodini je registrovano 138 novih slučajeva obolelih od koronavirusa, među kojima je 65 iz Novog Sada.

Za samo jedan dan 65 novozaraženih u Novom Sadu


Od početka epidemije do 10. jula u Vojvodini je registrovan ukupno 2.331 slučaj koji je potvrđen PCR metodom, od kojih je u Novom Sadu 884. Međutim, u poslednje dve nedelje je najveći rast u Novom Sadu i trenutno je više od 500 aktivnih slučajeva, dok je u Vojvodini preko 1.000. Inače, za poslednjih 10 dana, u Novom Sadu je registrovano 515, a u Vojvodini 949 novih slučajeva.

Kako navode u Institutu, novooboleli se registruju u svim okruzima u Vojvodini, a broj hospitalizovanih zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

- Epidemiološka situacija za Vojvodinu u celini ocenjuje se kao nesigurna, dok se u Novom Sadu i Vrbasu ocenjuje kao nepovoljna, a očekuje se dalje pogoršanje situacije. Zdravstveni sistem Vojvodine je pod velikim opterećenjem i uskoro bi kapaciteti kojima raspolaže mogli biti prevaziđeni. Neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja - navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje.


U KCV se leči 195 pacijenata, dve porodilje pozitivne na koronu


U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе kažu za 021 da se u toj bolnici trеnutnо lеči 195 pаciјеnata оbоlеlih оd koronavirusа, što je 15 pacijenata više nego dan ranije.

Za samo jedan dan 65 novozaraženih u Novom Sadu


Na Infektivnoj klinici smešteno je 13 pacijenata na respiratoru što je isti broj kao i dan ranije.

Najveći broj hospitalizovanih je iz Novog Sada, a slede oboleli iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

U Dečijoj bolnici nalaze se dve maloletne osobe pozitivne na Covid-19.

U toku jučerašnjeg prepodneva dve Covid-19 pozitivne pacijentkinje su porođene carskim rezom.

Operativni tok je, u oba slučaja, protekao uobičajeno, a postoperativni tok kod obe porodilje je uredan, navode u KCV i dodaju da su novorođenčad dobrog opšteg stanja i pod nadzorom neonatološkog tima Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV.

- S obzirom na to da obe pacijentkinje imaju početne respiratorne tegobe i blagu kliničku sliku nadamo se da će u najskorije vreme zajedno sa bebama biti otpuštene sa Klinike - navodi se u saopštenju KCV-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?