Za svako nesagrađeno parking mesto investitor će morati da plati 2.000.000 dinara

11:06:00 22.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska vlast je odlučila da poveća nadoknadu investitorima, koji ne obezbede dovoljno parking mesta prilikom izgradnje stambenih i poslovnih objekata, sa 200.000 dinara na 2.000.000 dinara.

Za svako nesagrađeno parking mesto investitor će morati da plati 2.000.000 dinara

O tome će u utorak raspravljati Skupština grada, ali se očekuje da se taj predlog izmene Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta usvoji bez problema.

U predlogu odluke se navodi, piše 021.rs, da ukoliko investitor objekta pre dobijanja građevinske dozvole u projektu za građevinsku dozvolu ne predvidi potreban broj parking mesta, odnosno garažnih mesta na građevinskoj parceli na kojoj se gradi objekat, dužan je da plati doprinos za svako neobezbeđeno parking, odnosno garažno mesto, u iznosu od 2.000.000 dinara.

U obrazloženju se kaže da se ove izmene donose jer se u Novom Sadu povećava broj automobila i pojedini investitori zanemaruju obavezu da obezbede parking ili garažna mesta na svakih 70 kvadrata. Grad očekuje da će povećanje iznosa uticati na investitore da grade dovoljan broj mesta za parkiranje vozila.

Izvor: 021.rs

Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?