Za uređenje prostora kod „Promenade“ grad izdvaja više od 500 miliona dinara

19:07:00 10.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za parterno uređenje sa infrastrukturom prostora na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Tržnog centra „Promenada“.

Za uređenje prostora kod „Promenade“ grad izdvaja više od 500 miliona dinara

foto: Napinvest

Kako piše 021, u planu javnih nabavki za 2018. godinu je navedeno da je grad za ove poslove izdvojio više od 256 miliona dinara u prvoj fazi radova, а posao će dobiti kompanija koja ispuni sve tražene uslove i pritom ponudi najnižu cenu za izvođenje radova. Za drugu fazu biće izdvojeno više od 230 miliona dinara.

Rok za završetak radova je 1. novembar, što je u skladu sa najavama da će TC „Promenada" koju gradi kompanija Napinvest, biti otvoren krajem ove godine.

Prostor koji će biti uređen obuhvata lokaciju oko „Promenade“, odnosno ugao Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, a južno od stadiona „Karađorđe“. Projektom su predviđeni prostori za druženje, razonodu i odmor.

- Objekat TC se izvodi u dve faze, te će u prvoj fazi, na prostoru parcele ka Bulevaru oslobođenja biti formiran plato sa zabavnim sadržajima: sportski tereni, igrališta za decu i spoljne bašte kafea. U skladu sa planiranim projektom objekta, parterno uređenje je funkcionalno i oblikovno povezivanje objekta tržnog centra i gradskog prostora i sadržaja u njegovoj okolini – navedeno je u dokumentaciji.

Osim saobraćajnica, protivpožarnih platoa, pešačkih staza i prostora za sedenje i odmor, projektnim rešenjem predviđene su i fontane, odnosno vodena ogledala, prostori za skulpture, te zelene površine. Prema najavama iz vrha gradske vlasti, ovaj prostor bi trebalo da bude jedan od najlepših delova Novog Sada.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?