Zabeleo Novi Sad, zimske službe čiste kolovoze, staze i stajališta

12:03:00 24.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg koji je sinoć počeo da pada u Novom Sadu stvorio je snežni pokrivač na zelenim površinama i krovovima, ali se ne zadržava na asfaltu.

Zabeleo Novi Sad, zimske službe čiste kolovoze, staze i stajališta


Radnici Zimske službe JKP „Put“ neprestano čiste novosadske ulice koje su prioritetne. Šef Zimske službe Gojko Etinski kaže za 021.rs da malo više snega ima na sremskoj strani grada, ali da se snežni pokrivač ubrzano topi zbog visoke temperature tla.

- Sa bačke strane grada putevi su vlažni i sve saobraćajnice su tretirane, dok sa sremske strane ima malo više snega, zbog čega se tamo saobraćajnice još uvek čiste i posipaju solju. Obilaze se i sporedne ulice, koje se uglavnom ne rade. Popodne će se ponovo sve tretirati solju, a očekujemo i pad temperature - navodi Etinski i dodaje da će njihova služba popodne i uveče ponovo čistiti grad.

On je naveo da je na terenu 27 jedinica posipalo so, a još osam građevinskih mašina je u pripravnosti ukoliko dođe do povećanja snežnog pokrivača, što se ipak ne očekuje jer je temperatura tla visoka.

Zabeleo Novi Sad, zimske službe čiste kolovoze, staze i stajališta


I Zimska služba „Gradskog zelenila“ sa 80 radnika i 25 vozila mehanizacije od 3h nalazi se na terenu.

- Sneg se čisti sa autobuskih stajališta, pešačkih prilaza mostovima i pešačkim stazama na njima, gradskih trgova, na Petrovaradinskoj tvrđavi, Klinici za ginekoligiju i akušerstvo, u Dečijoj bolnici. S obzirom na vanredno stanje jedan deo radnika sa mehanizacijom čisti Klinički centar Vojvodine, Polikliniku, Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici - navode u „Zelenilu“.

Radnici Zimske službe „Čistoće“ čiste trotoare.

Zabeleo Novi Sad, zimske službe čiste kolovoze, staze i stajališta


Meteorolozi najavljuju da će sneg prestati da pada sutra popodne, a od četvrtka se očekuje suvo i toplije vreme.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 991.5 mb
Vetar: 4 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?