Zabeleo se Novi Sad, zimske službe na terenu, vozačima se savetuje oprez

08:01:00 08.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg koji pada već satima prekrio je novosadske saobraćajnice, tako da se vozačima savetuje da prilagode vožnju uslovima puta.

Zabeleo se Novi Sad, zimske službe na terenu, vozačima se savetuje oprez


Zimske službe su na terenu kako bi svim građanima omogućili bezbedno kretanje.

Iako se ne očekuju veći problemi u saobraćaju, vozačima se savetuje da prilagode kretanje vremenskim uslovima i da, ukoliko idu na duži put, ne kreću bez zimske opreme

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski izjavio je za 021.rs da su njihove ekipe na terenu od noćas.

- Naše ekipe Zimske službe su odmah posle ponoći, kada je počeo da pada sneg, izašle na ulice. Sve ulice I prioriteta su posoljene, kao i deo II prioriteta. Kolovozi su delimično pokriveni snegom i bljuzgavicom, što dovodi do otežanog saobraćaja, a i kolovozi su klizavi. Sneg nije toliko napadao da bi mogle da se koriste hidraulične daske za čišćenje, a kada to bude moguće, počeće se sa tim, a do tada se samo soli. Ovo se odnosi na deonice I prioriteta, što su uglavnom glavne saobraćajnice i ulice gde prolaze autobusi GSP, dok se one II prioriteta za sada ne čiste, sem na pojedinim lokacijama - kaže Etinski.

Zbog snega i poledice zabranjeno je kretanje šlepera i kamiona sa prikolicom na deonici Petrovaradin - Irig - raskrsnica za Vrdnik.

Uprkos tome, na toj deonici, na usponskoj traci ka Iriškom vencu, u jednoj traci nalaze se zaustavljena dva teretna motorna vozila. Saobraćaj se na tom delu, u dužini od 50 m, odvija slobodnom trakom. Ekipe su na terenu.

Kako navode u JP „Putevi Srbije“, za saobraćaj je zatvorena druga (silazna) traka na Fruškoj gori.

Savetuje se vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Detaljnije o stanju na putevima na svim putnim pravcima možete se informisati na sajtu JP „Putevi Srbije“ ili OVDE



Izvor:021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
24°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?