Zabio ženi nož u vrat

19:03:00 28.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dejan Đ. (49) iz Kisača uhapšen je jer je pokušao da ubije svoju suprugu Elenu Đ. (47).

Zabio ženi nož u vrat

On se tereti da je svojoj supruzi, dok je spavala, zabio nož u vrat. Nesrećna žena primljena je u bolnicu i nije u životnoj opasnosti.

Policija je osumnjičenom odredila zadržavanje do 48 sati, a protiv njega je podneta krivična prijava za teško ubistvo u pokušaju.

Za tri meseca ubijeno šest žena

Od početka godine, u Srbiji je ubijeno šest žena u porodičnom nasilju, saopštila je organizacija Autonomni ženski centar, koja je zatražila od nadležnih institucija da savesnije reaguju na svaku prijavu nasilja nad ženama. Prema podacima te organizacije, samo dan nakon Međunarodnog dana žena, 8. marta, u Srbiji su ubijene dve žene, u Požarevcu i Novom Pazaru, a počinilac prvog ubistva je policajac.

Iz te organizacije podsećaju i da je Srbija još 2013. godine ratifikovala Konvenciju Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, ali da do danas nisu uvedene obavezne procene i upravljanje bezbednosnim rizicima tužilaca i predstavnika drugih relevantnih institucija koje sarađuju sa tužilaštvom.

Izvor: novisad.com, alo.rs

Ilustracija: Maarten Van Damme / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?