Zabrana saobraćaja i kretanje pešaka na Varadinskom mostu i okolini

16:10:00 21.10.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog obeleževanja godišnjice povodom oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, naredna dva dana biće privremeno izmenjen režim saobraćaja na mostu „Duga“. Saobraćaj će se održavati i kontrolisati uz pomoć Saobraćajne policije.

Zabrana saobraćaja i kretanje pešaka na Varadinskom mostu i okolini


Privremena izmena režima saobraćaja će obuhvatati dve faze.

Faza 1– Privremeno će biti zabranjen saobraćaj, odnosno kretanje pešaka na trotoaru sa desne strane mosta „Duga“, u smeru ka Petrovaradinu. Ova izmena biće na snazi od utorka, 22. oktobra od 15 časova do srede, 23. oktobra do 23 časa.

Faza 2 – Privremeno će biti zabranjeno odvijanja saobraćaja na mostu „Duga“, kao i na trotoaru i biciklističkoj stazi na Keju žrtava racije i Beogradskom keju (u zoni mosta „Duga“). Ova izmena vaćiće u sredu, 23. oktobra u periodu od 19.15 do 20.15 časova.

Zbog ovoga će u sredu biti privremeno izmenjene trase autobuskih linija i to na sledeći način:

LINIJE BROJ 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 63 i 64

Smer iz Novog Sada: Od Bulevara Mihajla Pupina autobusi saobraćaju desno na Trg neznanog junaka, dalje levo na Beogradski kej, levo u Marka Miljanova, zatim Venizelisovom ulicom preko drumsko-železničkog mosta, dalje Reljkovićevom ulicom do Preradovićeve i dalje redovnim trasama kretanja.

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Reljkovićeve autobusi saobraćaju Reljkovićevom ulicom, dalje preko drumsko-železničkog mosta, dalje Venizelisovom ulicom do Beogradskog keja, desno na Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama kretanja.

Autobusi na izmenjenom delu trase koristiće privremena stajališta u Reljkovićevoj ispred kućnih brojeva 39 i 42a i Preradovićevoj naspram kućnog broja 47.

LINIJA BROJ 69

Smer iz Novog Sada: Od Bulevara Mihajla Pupina autobusi saobraćaju desno na Trg neznanog junaka, dalje levo na Beogradski kej, levo u Marka Miljanova, zatim Venizelisovom ulicom preko drumsko-železničkog mosta, dalje Reljkovićevom ulicom do Preradovićeve, desno u Preradovićevu ulicu, levo u Ulicu Dunavske divizije i dalje redovnom trasom kretanja.

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Dunavske divizije i Preradovićeve autobusi saobraćaju desno u Preradovićevu, levo u Reljkovićevu ulicu, dalje preko drumsko-železničkog mosta, dalje Venizelisovom ulicom do Beogradskog keja, desno na Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama kretanja.

Autobusi na izmenjenom delu trase koristiće privremena stajališta u Reljkovićevoj ispred kućnih brojeva 39 i 42a i dva privremena stajališta u ulici Dunavske divizije-Preradovićeva (oba smera).

Iz Gradske uprave su pozvali građane da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa i izbegavaju prelazak mosta „Duga“ van označenih pešačkih prelaza.

– Molimo pešake da koriste alternativne pravce kretanja i pažljivo prate postavljenu signalizaciju kako bi se omogućio bezbedan i nesmetan tok saobraćaja tokom događaja – dodaje se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Nema podataka
°
Vlažnost: %
Pritisak: mb
Vetar: m/s,
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?