Zabranjen saobraćaj u delu Gradića zbog festivala, izmeštene i neke linije GSP-a

17:08:00 28.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Režim saobraćaja privremeno je od jutros izmenjen u delu Petrovaradina zbog održavanja Gradić festa. Do 1. septembra u 18 časova saobraćaj će biti zabranjen u Beogradskoj, Štrosmajerovoj i na Trgu vladike Nikolaja. Saobraćaj je zabranjen i u delu Preradovićeve do puta za Petrovaradinsku tvrđavu.

Zabranjen saobraćaj u delu Gradića zbog festivala, izmeštene i neke linije GSP-a


Kako je saopštila Gradska uprava za saobraćaj i puteve, saobraćaj iz pravca Novog Sada preko Varadinskog mosta prema Petrovaradinu usmerava se desno, na Kej skojevaca i Kamenički put.

Takođe, linije 3, 3a, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 64, 69 GSP-a od danas do 1. septembra u 18 časova menjaju trase na sledeći način:

Linije 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 64

Smer iz Novog Sada - Autobusi sa Varadinskog mosta skreću desno na Kamenički put, levo u Ulicu Dunavske divizije, desno u Preradovićevu ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer iz Petrovaradina - Od raskrsnice ulica Preradovićeva i Dunavske divizije autobusi skreću levo u Ulicu Dunavske divizije (zaustavljaju se na privremenom stajalištu), desno na Kamenički put, levo na Kej Skojevaca (zaustavljaju se na privremenom stajalištu), desno Trg vladike Nikolaja do Varadinskog mosta i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Linija 69

Smer iz Novog Sada - Autobusi sa Varadinskog mosta skreću desno na Kamenički put do raskrsnice sa Ulicom Dunavske divizije i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer sa Čardaka - Od raskrsnice ulica Kamenički put i Dunavske divizije autobusi saobraćaju pravo Kameničkim putem, levo na Kej Skojevaca (zaustavljaju se na privremenom stajalištu), desno Trg vladike Nikolaja do Varadinskog mosta i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Autobusi u smeru ka Petrovaradinu koriste izgrađeno stajalište posle silaska sa Varadinskog mosta.

Poseban režim u četvrtak uveče

Zbog prolaska karnevalske povorke u okviru manifestacije u četvrtak, 29. avgusta, u periodu od 19 do 21 čas biće zabranjen saobraćaj u Ulici Modene i na Bulevaru Mihajla Pupina od Ulice Modene, zatim na Trgu neznanog junaka, Varadinskom mostu i Trgu Vladike Nikolaja.

Zbog toga će linije GSP-a 3, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 64 i 69 u istom periodu promeniti trase:

Linija 3

Smer iz Novog Sada - Autobusi sa stajališta Uspenska/Šafarikova skreću desno u Ulicu Jevrejska, desno na Bulevar oslobođenja, pravo do Mosta slobode, nakon tunela desno i pravo do izdvajanja desno za Kamenički put, pravo Kameničkim putem do skretanja desno u ulicu Dunavske divizije, desno u Preradovićevu ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer iz Petrovaradina - Od raskrsnice ulica Preradovićeva i Dunavske divizije autobusi skreću levo u Ulicu Dunavske divizije (zaustavljaju se na privremenom stajalištu), levo na Kamenički put, nakon RTV levo na pravac prema tunelu i Mostu slobode, nastavljaju pravo Bulevarom oslobođenja do skretanja desno u Jevrejsku ulicu, pa levo u Uspensku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Linija 6

Smer Adice-Podbara - Autobusi iz Futoške ulice skreću desno na Bulevar oslobođenja, pravo do prvog skretanja levo u Ulicu Maksima Gorkog, pravo do Keja žrtava racije, skreću levo na Kej žrtava racije i pravo nastavljaju do stajališta Beogradski kej/Kapetanija i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer Podbara-Adice - Autobusi sa Beogradskog keja produžavaju Kejom žrtava racije, skreću desno u Ulicu Maksima Gorkog, kojom nastavljaju do Bulevara oslobođenja, gde skreće desno, nastavljaju pravo do Futoške ulice, gde skreće levo i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Linije 9, 9a

Smer iz Novog Sada - Autobusi sa Bulevara Cara Lazara (kod Merkatora) skreću desno na Bulevar oslobođenja, pravo do Mosta slobode, nakon tunela skreću desno i produžavaju pravo do izdvajanja desno za Kamenički put, pravo Kameničkim putem do skretanja desno u Ulicu Dunavske divizije, desno u Preradovićevu ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer iz Petrovaradina - Od raskrsnice ulica Preradovićeva i Dunavske divizije autobusi skreću levo u Ulicu Dunavske divizije (zaustavljaju se na privremenom stajalištu), levo na Kamenički put, nakon RTV levo na pravac prema tunelu i Mostu slobode, nastavljaju pravo Bulevarom oslobođenja do skretanja levo na Bulevar cara Lazara i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Linije 60, 61, 62, 64

Smer iz Novog Sada - Autobusi na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Maksima Gorkog produžavaju pravo do Mosta slobode, nakon tunela skreću desno i nastavljaju pravo do izdvajanja desno za Kamenički put, pravo Kameničkim putem do skretanja desno u Ulicu Dunavske divizije, desno u Preradovićevu ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer iz Petrovaradina - Od raskrsnice ulica Preradovićeva i Dunavske divizije autobusi skreću levo u Ulicu Dunavske divizije (zaustavljaju se na privremenom stajalištu), levo na Kamenički put, nakon RTV skreću levo na pravac prema tunelu i mostu Slobode, nastavljaju pravo Bulevarom oslobođenja do Ulice Maksima Gorkog i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Linija 69

Smer iz Novog Sada - Autobusi na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Maksima Gorkog produžavaju pravo do Mosta slobode, nakon tunela skreću desno i produžđavaju pravo do priključenja na Kamenički put, odakle produžavaju do Sremske Kamenice/Univerzitet i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer iz Sremske Kamenice - Od raskrsnice na Kameničkom putu autobusi skreću desno prema tunelu i mostu Slobode, produžavaju pravo Bulevarom oslobođenja do Ulice Maksima Gorkog i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Autobusi u smeru ka Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici koriste prvo stajalište posle silaska sa redovne trase kretanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
27°
Vlažnost: 66%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Pon 19° - 32° Pretežno sunčano
Uto 19° - 32° Pretežno sunčano

Anketa

Da li nosite maske na otvorenom?