Zahlađenje tek u subotu

20:06:00 29.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda na teritoriji Srbije se očekuju veoma visoke temperature - i do 42 stepena koje se očekuju do 2. jula.

Zahlađenje tek u subotu


U Novom Sadu sutra će biti sunčano i veoma toplo. Minimalna teperatura biće 19, a maksimalna 34 stepena. Moguća je kiša u toku noći. U subotu nešto hladnije, uz kišu oko podneva. Moguća grmljavina. Maksimalna temperatura dostići će 27. podeljak.

U nedelju se očekuje osetniji pad temperature – minimalna teperatura 16, a maksimalna 26, uz moguću slabu kišu. U ponedeljak još svežije, sa maksimalnih 24, a u utorak 26 stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika savetuje se izuzetan oprez svim hroničnim bolesnicima, uz smanjenje fizičkih napora i pridržavanje saveta lekara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, glavobolje i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se adekvatno odevanje, boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama kao i zaštita od UV zračenja.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo apelovao je na operatere, centre za obuku vazduhoplovnog osoblja i vlasnike vazduhoplova da zbog uticaja visokih temperatura na performanse letelica, izbegavaju ili značajno umanje vazduhoplovne aktivnosti od 10 do 17 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?